Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55
Extra informatie Autovakantie Oostenrijk

Autovakantie Oostenrijk

Autovakantie Oostenrijk 

Oostenrijk is een ideale bestemming voor een autovakantie. Niets is leuker dan met je eigen auto de prachtige bergpassen, schilderachtige dorpen en idyllische bergmeren in het Alpenland te ontdekken. Met de auto heb je maximale vrijheid; je kunt gaan en staan waar je wilt. Een onverwacht fraai uitzicht? Parkeer de auto en neem de tijd om ervan te genieten. 

 

Stel zelf je autovakantie in Oostenrijk samen 

Met het ruime aanbod van hotels, appartementen, bungalows en chalets van Berg en Meer Alpenvakanties stel je eenvoudig zelf de autovakantie van je dromen samen. Ga je voor een relaxed verblijf in één accommodatie of combineer je accommodaties in verschillende gebieden met elkaar? Of misschien wel een week Oostenrijk in combinatie met een week Italië of Slovenië? Bij Berg en Meer Alpenvakanties kan het allemaal!

Kijk hier voor alle accommodaties

Zit jouw gewenste accommodatie al vol? Geen probleem, met onze hulp vind je zeker een prima alternatief. 

 

Tips voor autovakanties in Oostenrijk

In Oostenrijk voeren goed berijdbare bergpassen en panoramawegen door de mooiste berglandschappen. Dat maakt het land ook zo geschikt voor een onvergetelijke autovakantie. De volgende panoramawegen mag je zeker niet missen: 

Grossglockner Hochalpenstrasse: deze beroemde 48 kilometer lange tolweg leidt langs de hoogste berg van Oostenrijk, de 3.798 meter hoge Grossglockner. De weg begint in het dorpje Bruck an der Grossglocknerstrasse in de regio Zeller See, een ideaal gebied om (een deel van) je zomervakantie door te brengen.

Kijk hier voor meer informatie over de regio Zeller See

Silvretta Hochalpenstrasse: nog zo’n bekende panoramaweg is de 22 kilometer lange Silvretta Hochalpenstrasse die Montafon en het Paznauntal met elkaar verbindt. De weg begint in Partenen (Montafon) en eindigt in Galtür (Paznauntal). De Silvretta Hochalpenstrasse telt maar liefst 34 haarspeldbochten en het hoogste punt is de 2.032 meter hoge Bielerhöhe.

Kijk hier voor meer informatie over Montafon

Kijk hier voor meer informatie over het Paznauntal