Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55
Extra informatie Klein kindvriendelijk skigebied Oostenrijk

Klein kindvriendelijk skigebied Oostenrijk

Klein kindvriendelijk skigebied Oostenrijk 

Kleine kindvriendelijke skigebieden zijn een uitkomst voor families die hun kinderen kennis willen laten maken met de wintersport. Een klein skigebied is goedkoper dan de bekende grote skigebieden en bovendien rustiger. Daardoor is de sfeer er vaak gemoedelijker en gezelliger. Oostenrijk heeft talloze kleinere en intieme skigebieden die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme. Voor een gezin met kinderen heb je immers geen 250 km piste nodig en is tot 75 km meer dan voldoende.  

Kijk hier voor alle skigebieden en maak je keuze.

 

Selecteer een klein kindvriendelijk skigebied Oostenrijk naar wens

Bij Berg en Meer Alpenvakanties bekijk je heel gemakkelijk jullie ideale kleine skigebied in Oostenrijk. Bij de hotels en appartementen onder het tabblad Skigebied vind je altijd gedetailleerde informatie van het skigebied, zodat je een goede indruk van het gebied krijgt. Hier vermelden we onder meer de hoogteligging, het aantal pistekilometers en het aantal en de soort liften in het desbetreffende skigebied. Bij de pistekilometers maken we onderscheid in blauwe, rode en zwarte pistes. Ook geven we aan of het gebied geschikt is voor langlaufers. Zo zie je in één oogopslag of het skigebied aan al je wensen voldoet. Natuurlijk ook uitermate geschikt voor skiërs die graag een rustig en overzichtelijk skigebied willen.

 

Klein skigebied tips voor een kindvriendelijke skivakantie in Oostenrijk

Wij geven je graag een paar tips voor een klein skigebied Oostenrijk voor een heerlijke rustige en/of gezinsvakantie: 

Rauris in het Salzburgerland. Heerlijk skigebied voor eigenlijk iedereen, maar zeker voor gezinnen met kinderen. Veel pistes zijn geschikt voor kinderen en beginners, maar er zijn er ook die wat meer uitdaging geven. Voor elk wat wils dus! Bovendien is het hier nog erg betaalbaar. 

Oberndorf in Tirol: het skigebied van St. Johann en Oberndorf telt minder pistekilometers, maar is zeer geschikt voor families. Op de vele brede en rustige afdalingen krijgen de kinderen skiles terwijl hun ouders zich uitleven op een aantal uitdagende pistes. Kaiserhotel Kitzbühler Alpen is een aanrader voor een verblijf in Oberndorf.