Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Vakantie Beierse Alpen

Ontdek 2 accommodaties, 0 tips en 0 aanbiedingen.

Vakantie in de Beierse Alpen

Vakantie in de Beierse Alpen is vakantie op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Het deel van de Alpen dat in het uiterste zuiden van Duitsland in de deelstaat Beieren ligt, noemt men de Beierse Alpen. Het is een regio met hoge bergen, glasheldere meren, groene weiden en pittoreske dorpjes en stadjes. 

 

Zomervakantie in de Beierse Alpen

Een zomervakantie in de Beierse Alpen? Om het weer hoef je het niet te laten. Beieren kent een gematigd klimaat dat sterk wordt beïnvloed door de aanwezigheid van (hoge) bergen. In januari ligt de temperatuur tussen -5 en -10 °C, in juli is het er gemiddeld 21 tot 23 °C. Hoog in de bergen liggen de temperaturen natuurlijk lager. En niet te vergeten, de zon schijnt er ook vaker dan in Nederland!

 

Beierse Alpen: regio van oude tradities en gebruiken 

Vier je vakantie in de Beierse Alpen, dan breng je de vakantie door in een regio die bol staat van aloude tradities en gebruiken. Het volksdansen en de traditionele klederdracht worden er nog steeds in ere gehouden. De bevolking van Beieren is bourgondisch ingesteld en houdt wel van een feestje. Neem bijvoorbeeld het beroemde Oktoberfest in München dat tot ver buiten de landsgrenzen bekend is en bezoekers uit alle windstreken trekt. 

 

Actieve vakantie in de Beierse Alpen

Een zomervakantie in de Beierse Alpen is bij uitstek geschikt voor de actieve en avontuurlijk ingestelde vakantieganger. Tijdens bergwandelingen kun je genieten van prachtige vergezichten. Mag het wel wat spannender? Leef je dan uit in een van de volgende sporten die je in Zuid-Duitsland kunt beoefenen: 

Bergbeklimmen

Paragliden 

Raften 

Canyoning

Zoeken per plaats

Berchtesgaden 1 accommodatie
Garmisch-Partenkirchen 1 accommodatie

Uitgelichte accommodaties

Alpenhotel Kronprinz
Berchtesgaden - Duitsland
Het Alpenhotel Kronprinz in Berchtesgaden wordt omzoomd door weides en imposante bergen. Heerlijk rustig...
v.a. € 69 p.n.p.persoon Bekijken
Dorint Sporthotel Garmisch Partenkirchen
Garmisch-Partenkirchen - Duitsland
Het Dorint Sporthotel Garmisch-Partenkirchen heet je hartelijk welkom. De zomer in dit alpendorp nodigt...
v.a. € 98 p.n.p.persoon Bekijken