Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

5-daagse huttentocht Dachstein in Huttentocht Dachstein

Een 3-sterren accommodatie in Huttentocht Dachstein, Huttentocht Salzburgerland, Huttentocht en Wandelvakantie, Oostenrijk.

HP

Een wandelvakantie in de bergen, de mooiste natuur ontdekken en overnachten in hooggelegen berghutten. Klinkt dit goed dan is een huttentocht echt iets voor u! Deze huttentocht start in Abtenau, de eerste en laatste nacht verblijft u in Hotel Gutjahr 4*S of één van de andere hotels waar wij mee samenwerken. U mag altijd gebruik maken van de hotelfaciliteiten van Hotel Gutjahr 4* Sup. met wellness-faciliteiten, fitnessruimte en een zwembad. De dagwandelingen zijn 3 tot 5 uur en goed bewegwijzerd.

De eerste en laatste nacht verblijft u in een comfortabel hotel in het dal en tussendoor maakt u elke dag een bergwandeling van berghut naar berghut. In de berghutten overnacht u in meerpersoonskamers. 

U neemt minimaal het volgende mee: een goede rugzak, bergwandelschoenen (minimaal A/B met goed profiel), een lakenzak en een pet of hoed. In de hutten zijn dekens en kussens aanwezig. Een lijst met alle benodigdheden ontvangt u na uw reservering. Het totaal gewicht van uw rugzak is niet meer dan 8 ½ kg. Is deze zwaarder, dan adviseren wij u selectiever te zijn.

In de berghutten zijn sanitaire voorzieningen aanwezig zoals wasbakken, een toilet en een douche. Het is mogelijk om ter plekke een lunchpakket te bestellen voor onderweg. 

Standaard bieden we in de prijstabel voor u aan van dinsdag aankomst t/m zaterdag vertrek. Andere aankomst- en vertrekdagen zijn ook te reserveren, neemt u hiervoor contact met ons op. Na uw reservering gaan we direct aan de slag om u reis te reserveren. Na een aantal dagen ontvangt u bericht of uw huttentocht definitief door kan gaan. Deze huttentocht is samengesteld in samenwerking met één van onze gespecialiseerde partners. 

Huttentocht Dachstein

5 dagen / 4 nachten – Niveau 2-3

Deze reis bestaat uit 2 hotelovernachtingen en 2 overnachtingen in hutten op basis van halfpension.

Dag 1

U reist met eigen vervoer of door ons geregeld vervoer naar Abtenau (712 m), Salzburger Land, in Oostenrijk. Hier verblijft u op basis van halfpension in Hotel Gutjahr 4*S of één van de andere hotels waar wij mee samenwerken.

Dag 2

Vandaag verloopt de wandeling naar de Rottenhofhut (1.371 m) in het Dachstein-West gebied. Dit is een stevige wandeldag, waarbij u af en toe door bossen loopt en van het uitzicht kunt genieten op de Dachstein Gletscher, naar het dorpje Russbach (800 m), waar u westelijk langskomt, naar het Dachstein-West gebied loopt. Langs de Franzlalm leidt de wandelweg naar de Rottenhofhut in het gemeentegebied van Annaberg. Overnachting in Rottenhof Hütte (1.371 m)  Duur: ca. 4,5 uur. ↑1000 m ↓850 m. 

Dag 3

Vandaag verlaat u de Rottenhof Hütte (1.371 m) en wandelt u verder naar de Gesengalm (1.450 m), die in de berggroep van het Tennengebirge ligt. U loopt door een boeiend landschap naar het dorp Annaberg. Aan de overkant van het dal wandelt u een rustig dal in aan de voet van het Tennegebirge. Nu volgt een pittige route naar boven richting de berg Schober, die boven de Gesengalm ligt. Aan het einde van deze mooie wandeling bereikt u de Gesengalm – naast de kleine en grote Traunstein – vanwaar u van een prachtig uitzicht op het Abtenauer dal kunt genieten. Overnachting in Gsengalm (1.450 m) Duur: ca. 3-4 uur. ↑50 m ↓750 m.

Dag 4

Na een heerlijk ontbijt in de Gsengalm wandelt u terug naar Abtenau (712 m). Voor de afdaling heeft u de keus uit twee varianten, die allebei langs de Karkogelhut leiden. Daar heeft u de mogelijkheid met de zomerrodelbaan naar het dal te gaan. Vanaf het dalstation van de Karkogelbaan heeft u nog een makkelijke wandeling naar het dal. Indien u kiest om wandelend naar beneden te gaan, zult u daar geen spijt van hebben, want de wandelweg naar beneden is zeker de moeite waard. Onderweg heeft u een prachtige blik op het Tennengebirge. Bij terugkeer in Abtenau heeft u nog een overnachting in één van onze geselecteerde hotels.

Dag 5

Na het ontbijt naar huis of verlenging van uw vakantie.


Verzorging
In 5-daagse huttentocht Dachstein verblijft u op basis van halfpension.

Faciliteiten en servicesKamerinformatie

Tijdens de eerste en laatste nacht verblijft u in 2-persoonskamers (bij een oneven aantal personen 1x een 3-persoonskamer) die minimaal zijn voorzien van een goed comfort. U beschikt altijd over een kamer met tv, badkamer met bad of douche en toilet. Kinderkorting 9 - 12 jaar: 25% mits slapend op de kamer bij 2 volbetalende personen (meerpersoonskamer mogelijk).

In de berghutten verblijft u in meerpersoonskamers met gezamenlijke sanitaire voorzieningen.

Goed om te weten

Inclusief:

- 2x overnachting in een 4* hotel Abtenau.

- 2 x overnachting in berghutten.

- 4 x ontbijt.

- 4 x diner.

- Buskaarten naar de start van de tocht indien noodzakelijk.

- Routebeschrijving.

- Wandelkaart.

- Gratis parkeerplaats bij het hotel.

- Toeslag reisbureauregeling.

Niet inclusief:

- Uitgaven van persoonlijke aard.

- Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen.

Niveau: het niveau vertelt iets over het terrein, de duur van de wandeling en de vereiste conditie. Al onze huttentochten hebben een niveau-aanduiding.

Niveau 1 van 4: licht

Eenvoudige wandeling voornamelijk op goede wandelpaden zonder noemenswaardige stijgingen. U heeft voor deze categorie weinig ervaring nodig. Geschikt voor ongetrainde deelnemers. Duur van de tochten zelden langer dan 4 uur.

Niveau 2 van 4: gemiddeld

Wandeltocht op wat meer geaccidenteerd terrein. Etappes in zowel vlak als heuvelachtig gebied. Rustige stijgingen en afdalingen met bijzondere uitzichtpunten. Met een normale conditie en enige wandelervaring echter goed te doen zonder noemenswaardige moeilijkheden.

Niveau 3 van 4 : uitdagend

Wandelreis met hogere moeilijkheidsgraad, gedeeltelijk in het hooggebergte. Soms zijn de wandelingen ook langer dan 6 uur, zodat een goed uithoudingsvermogen gevraagd wordt. U voelt zich zeker op dat niveau, houdt van sportieve uitdaging en bent fit genoeg. U bent Trittsicher en heeft geen last van evenwichtsstoornissen. U houdt van een sportieve uitdaging en bent fit/gezond genoeg. U bent in het dagelijks leven actief op sportgebied en kunt uw krachten goed indelen.

Niveau 4 van 4: zwaar

Voor de routiniers op wandelgebied. U heeft de nodige ervaring op inspannende bergwandelingen ook in het hooggebergte. De duur en de hoogteverschillen, die overwonnen moeten worden, zijn inspannend. U doet aan duursport en uw conditie is erg goed. U bent Trittsicher en heeft geen last van evenwichtsstoornissen. U houdt van een sportieve uitdaging en bent fit/gezond genoeg. U bent in het dagelijks leven actief op sportgebied en kunt uw krachten goed indelen.

Op de links hieronder vindt u alle informatie over de plaats, het gebied, de regio en het land waar 5-daagse huttentocht Dachstein ligt.

Alle informatie over Huttentocht Dachstein
Alle informatie over Huttentocht Salzburgerland
Alle informatie over Huttentocht en Wandelvakantie
Alle informatie over Oostenrijk

Boeken

Begin uw boeking door op een prijs in de prijstabel te klikken. U kunt daarna voor uw reisgezelschap de geboortedatums en kamerindeling opgeven waarna de prijs inclusief kortingen wordt getoond.

In het kort

Vanaf € 81 p.n.p.persoon
Classificatie 3-sterren
Afstand vanaf Utrecht 971km
Verzorging Halfpension.

Ligging

U wandelt in de omgeving van de Dachstein regio.