Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

7-daagse huttentocht Lechtaler Alpen in Huttentocht Lechtaler Alpen

Een 3-sterren accommodatie in Huttentocht Lechtaler Alpen, Huttentocht Tirol, Huttentocht en Wandelvakantie, Oostenrijk.

VP

Een wandelvakantie in de bergen, de mooiste natuur ontdekken en overnachten in hooggelegen berghutten. Klinkt dit goed dan is een huttentocht echt iets voor u!

De eerste en laatste nacht verblijft u in een comfortabel in het dal en tussendoor maakt u elke dag een bergwandeling van berghut naar berghut. In de berghutten overnacht u in meerpersoonskamers. 

U neemt minimaal het volgende mee: een goede rugzak, bergwandelschoenen (minimaal A/B met goed profiel), een lakenzak en een pet of hoed. In de hutten zijn dekens en kussens aanwezig. Een lijst met alle benodigdheden ontvangt u na uw reservering. Het totaal gewicht van uw rugzak is niet meer dan 8 ½ kg. Is deze zwaarder, dan adviseren wij u selectiever te zijn.

In de berghutten zijn sanitaire voorzieningen aanwezig zoals wasbakken, een toilet en een douche. 

Standaard bieden we in de prijstabel voor u aan van zondag aankomst t/m zaterdag vertrek. Andere aankomst- en vertrekdagen zijn ook te reserveren, neemt u hiervoor contact met ons op. Na uw reservering gaan we direct aan de slag om u reis te reserveren. Na een aantal dagen ontvangt u bericht of uw huttentocht definitief door kan gaan. Deze huttentocht is samengesteld in samenwerking met één van onze gespecialiseerde partners. 

Huttentocht Lechtaler Alpen

7 dagen / 6 nachten – Niveau 3

Dag 1

U reist met eigen vervoer naar Oostenrijk en overnacht in Hotel Troschana 3* te Flirsch am Arlberg. In dit hotel verblijft u op basis van volpension. Lunchpakket krijgt u op dag 2 mee als u start met uw huttentocht.

Dag 2

Vanuit St. Anton of Zürs naar de Stuttgarter Hütte (2.305 m). Vandaag kunt u kiezen uit 2 varianten.

Variant 1:  Bij mooi weer

Met de bus (gratis) naar St. Anton in Arlberg. Vandaar met de lift naar Galzig, daar uitstappen en via de Ulmer Hütte naar de Stuttgarter Hütte. Duur: 4-5 uur. ↑800 m  ↓500 m. U kunt in Galzig ook de 2e lift nemen naar Valluga en vandaar wandelen naar de Stuttgarter Hütte. Duur: 2 uur. ↑200 m ↓500 m.

Variant 2:

Met de bus (gratis) naar St. Anton am Arlberg en daar overstappen op de bus naar Zürs-Lech. Deze bus dient u te betalen. Vanuit Zürs wandelt u in een heel rustig tempo in iets meer dan 2 uur naar de Stuttgarter Hütte. Een heerlijk rustig begin van uw uitdagende huttentocht. Duur: 2 uur. ↑600 m. Heeft u nog zin in een mooie tocht: vanuit de Stuttgarter Hütte kunt u naar de Fanggekarspitze (2.640 m) gaan en weer terug. Duur totaal. 3 uur.

Dag 3

Stuttgarter Hütte (2.305 m) – Leutkircher Hütte (2.261 m). Vandaag een pittige dagtocht. De route begint in oostelijke richting en al snel passeert u de Erlijoch (2.430 m) tussen Erlispitze en Fanggekarspitze. Vervolgens gaat het pad langs de Erlachalpe in het Almajurtal onder de top van de Valluga berg. Hierna bereikt u de Stapfe-Tobel. Enige oplettendheid is vereist, aangezien dit deel gevaarlijk kan zijn bij regen of sneeuw. Dit traject kan worden vermeden door de alternatieve route te nemen via de Erlachalpe en Bodenalpe. Deze route zouden wij u willen adviseren. De Leutkircher Hütte op de Almajurjoch biedt een comfortabele overnachtingplek. Duur: 4-5 uur. ↑600 m ↓700 m.

Dag 4

Leutkircher Hütte (2.261 m) – Kaiserjochhaus (2.310 m). Beklim de groene hellingen van de Stanskogel, met 2.757 m het hoogste punt van de etappe (de klim duurt ongeveer een uur). Vervolgens wandelt u door fleurige bloemenvelden naar de volgende bestemming. Aan de andere kant van het dal ligt de imposante Hoge Riffler (3.168 m). Het bijbehorende bergmassief behoort tot de Verwallgruppe. Het laatste deel van de etappe is kort, maar intensief en leidt u naar het Kaiserjochhaus, gelegen in een beschut dal op het Kaiserjoch tussen Grießkopf en Bergleskopf. Vandaag kunt u de hele dag genieten van het uitzicht over de Stanzer-vallei in de Centrale Alpen. Duur: 3 dagen. ↑600 m ↓700 m.

Dag 5

Kaiserjochhaus (2.310 m) – Ansbacher Hut (2.376 m). In deze etappe slingert het pad langs het noorden en het zuiden van de hoofdkam. Eerst wandelt u op een met gras bedekt krijtleistenen pad over de hellingen van de Grießkopfs naar de Kridlonscharte. Hier geniet u van een indrukwekkend uitzicht op de Hintersee voordat de tocht verder gaat naar het Hinterseejoch. Vervolgens gaat de route over de zuidelijke flank van de Vorderseespitze via een kabelverzekerd stuk naar het Alperschonjoch (2.303 m). Tenslotte voert de etappe over het Flarschjoch naar de Ansbacherhütte, de hoogstgelegen hut in de Lechtaler Alpen. Duur: 4-5 uur. ↑600 m ↓500 m.

Dag 6

Ansbacher Hütte (2.376 m – Fritzhütte – Hotel Troschana. Voor deze dag hebben wij een tweetal varianten.

Variant 1:

Vanaf de Ansbacher Hütte daalt u af naar de Fritzhütte. U vervolgt uw weg door de prachtige Schnanner Klamm naar Schnann en dan via de Jakobsweg naar Flirsch. Duur ca. 3 uur. ↑20 m  ↓1200 m.

Variant 2:

Vanaf de Ansbacher Hütte naar de Fritzhütte en direct naar Flirsch. Duur ca. 3 uur. ↑0 m ;↓1200 m.

Dag 7

Na het ontbijt naar huis of verlenging van uw vakantie.


Verzorging
In 7-daagse huttentocht Lechtaler Alpen verblijft u op basis van volpension.

Faciliteiten en servicesKamerinformatie

Tijdens de eerste en laatste nacht verblijft u in 2-persoonskamers (bij een oneven aantal personen 1x een 3-persoonskamer) die minimaal zijn voorzien van een goed comfort. U beschikt altijd over een kamer met tv, badkamer met bad of douche en toilet. 

In de berghutten verblijft u in meerpersoonskamers met gezamenlijke sanitaire voorzieningen.

Goed om te weten

Inclusief:

- 1x overnachting in hotel 3* volpension (diner, ontbijt, lunchpakket).

- 3 x overnachting in berghutten (ontbijt, lunchpakket, diner).

- 1x overnachting in hotel 3* halfpension (diner, ontbijt).

- Routebeschrijving.

- Wandelkaart.

- Buskaart Flirsch am Arlberg - St. Anton am Arlberg.

- Gratis parkeerplaats.

- Toeslag reisbureauregeling.

Niet inclusief:

- Uitgaven van persoonlijke aard.

- Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen.

Niveau: het niveau vertelt iets over het terrein, de duur van de wandeling en de vereiste conditie. Al onze huttentochten hebben een niveau-aanduiding.

Niveau 1 van 4: licht

Eenvoudige wandeling voornamelijk op goede wandelpaden zonder noemenswaardige stijgingen. U heeft voor deze categorie weinig ervaring nodig. Geschikt voor ongetrainde deelnemers. Duur van de tochten zelden langer dan 4 uur.

Niveau 2 van 4: gemiddeld

Wandeltocht op wat meer geaccidenteerd terrein. Etappes in zowel vlak als heuvelachtig gebied. Rustige stijgingen en afdalingen met bijzondere uitzichtpunten. Met een normale conditie en enige wandelervaring echter goed te doen zonder noemenswaardige moeilijkheden.

Niveau 3 van 4 : uitdagend

Wandelreis met hogere moeilijkheidsgraad, gedeeltelijk in het hooggebergte. Soms zijn de wandelingen ook langer dan 6 uur, zodat een goed uithoudingsvermogen gevraagd wordt. U voelt zich zeker op dat niveau, houdt van sportieve uitdaging en bent fit genoeg. U bent Trittsicher en heeft geen last van evenwichtsstoornissen. U houdt van een sportieve uitdaging en bent fit/gezond genoeg. U bent in het dagelijks leven actief op sportgebied en kunt uw krachten goed indelen.

Niveau 4 van 4: zwaar

Voor de routiniers op wandelgebied. U heeft de nodige ervaring op inspannende bergwandelingen ook in het hooggebergte. De duur en de hoogteverschillen, die overwonnen moeten worden, zijn inspannend. U doet aan duursport en uw conditie is erg goed. U bent Trittsicher en heeft geen last van evenwichtsstoornissen. U houdt van een sportieve uitdaging en bent fit/gezond genoeg. U bent in het dagelijks leven actief op sportgebied en kunt uw krachten goed indelen.

Op de links hieronder vindt u alle informatie over de plaats, het gebied, de regio en het land waar 7-daagse huttentocht Lechtaler Alpen ligt.

Alle informatie over Huttentocht Lechtaler Alpen
Alle informatie over Huttentocht Tirol
Alle informatie over Huttentocht en Wandelvakantie
Alle informatie over Oostenrijk

Boeken

Begin uw boeking door op een prijs in de prijstabel te klikken. U kunt daarna voor uw reisgezelschap de geboortedatums en kamerindeling opgeven waarna de prijs inclusief kortingen wordt getoond.

In het kort

Vanaf € 69 p.n.p.persoon
Classificatie 3-sterren
Afstand vanaf Utrecht 890km
Verzorging Volpension.

Ligging

U wandelt in de omgeving van de Lechtaler Alpen.