Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

6-daagse huttentocht Silvretta in Huttentocht Silvretta

Een 3-sterren accommodatie in Huttentocht Silvretta, Huttentocht Tirol, Huttentocht en Wandelvakantie, Oostenrijk.

HP

Een wandelvakantie in de bergen, de mooiste natuur ontdekken en overnachten in hooggelegen berghutten. Klinkt dit goed dan is een huttentocht echt iets voor u!

De eerste en laatste nacht verblijft u in een comfortabel hotel in het dal en tussendoor maakt u elke dag een bergwandeling van berghut naar berghut. In de berghutten overnacht u in meerpersoonskamers. 

U neemt minimaal het volgende mee: een goede rugzak, bergwandelschoenen (minimaal A/B met goed profiel), een lakenzak en een pet of hoed. In de hutten zijn dekens en kussens aanwezig. Een lijst met alle benodigdheden ontvangt u na uw reservering. Het totaal gewicht van uw rugzak is niet meer dan 8 ½ kg. Is deze zwaarder, dan adviseren wij u selectiever te zijn.

In de berghutten zijn sanitaire voorzieningen aanwezig zoals wasbakken, een toilet en een douche. Het is mogelijk om ter plekke een lunchpakket te bestellen voor onderweg. 

Standaard bieden we in de prijstabel voor u aan van maandag aankomst t/m zaterdag vertrek. Andere aankomst- en vertrekdagen zijn ook te reserveren, neemt u hiervoor contact met ons op. Na uw reservering gaan we direct aan de slag om u reis te reserveren. Na en aantal dagen ontvangt u bericht of uw huttentocht definitief door kan gaan. Deze huttentocht is samengesteld in samenwerking met één van onze gespecialiseerde partners. 

Huttentocht Silvretta

6 dagen / 5 nachten – Niveau 2-3

Dag 1

Aankomst in Galtür.

Aan de voet van dit bergmassief ligt omgeven door indrukwekkende bergen Hotel Rössle  4* (zwembad / wellness).

Dag 2

Galtür (1.584 m) – Wiesbadener hütte (2.443 m) via Bielerhöhe (2.037 m). Duur: 5-6 uur. ↑900 meter

Op deze eerste dag vertrekt u vanuit Galtür richting het Bielerhöhe (2.037 m). U loopt richting het kleine plaatsje Wirl, waar u de Silvretta Hochalpenstrasse opzoekt. Het landschap biedt u de wispelturigheid van smeltwater en de rust van de ringelende koebel. Net beneden Gasthof Piz Buin heeft u een uitzicht op de spiegelgladde Silvretta Stausee. Vanaf dit punt zijn er verschillende routes richting de Wiesbadener hütte. Aangekomen bij de Wiesbadener hütte kunt u genieten van het uitzicht op de verschillende gletsjers. Overnachting Wiesbadener Hütte.

Dag 3

Wiesbadener Hütte (2.443 m) – Saarbrückner Hütte (2.538 m). Duur: 6 uur.

U gaat via een route naar keuze weer richting de Silvretta Stausee. Omdat u deze dag ruim de tijd heeft, kunt u rustig genieten van een ronde om de Silvretta Stausee zonder daarbij al te veel hoogte te moeten overbruggen. De hoge toppen, die boven dit 2 kilometer lange meer uitsteken, vormen het droombeeld van de alpen. Als u de meest zuidoostelijke punt van het meer heeft bereikt, kunt u de route en de bewegwijzering richting de Klostertaler hütte volgen. Nadat u ongeveer 400 meter bent gestegen, heeft u een prachtig uitzicht op de Valülla. De Saarbrücker Hütte is niet ver weg, echter er zijn een aantal mogelijkheden om deze dag spannend te maken. U kunt er ook voor kiezen om het rustiger aan te doen.

Dag 4

Saarbrücker Hütte (2538 m) – Heidelberger Hütte (2264 m). Duur: 5 uur ↑900 meter, ↓ 800 meter.

Op deze dag heeft u een flinke afdaling voor de boeg. Vanaf de hut loopt u naar de Vermuntstausee (1.743 m). Hier neemt u de bus naar Ischgl en vandaar met de lift omhoog.

Dan de gondel omhoog naar het midden-station en van daar uit naar de Heidelberger Hütte.

Dag 5

Wandeldag 5: Heidelberger hütte (2.264m) – Galtür(1.584m) – Via Ritzenjoch, 2.688 meter

Duur: 6 uur.↑400 meter, ↓1100 meter.

Vanaf de Heidelberger Hütte wandelt u over de Ritzenjoch naar Galtür. Bij de hut staat een geel bord met de naam Galtür. Op de weg naar beneden loopt u langs de Zollwachhütte. Grens Oostenrijk – Zwitserland. Daarna volgt de Lareinalm en vervolgt het pad naar Galtür het einde van deze avontuurlijke en uitdagende huttentocht.

Dag 6

Na het ontbijt naar huis of verlenging van uw vakantie.


Verzorging
In 6-daagse huttentocht Silvretta verblijft u op basis van halfpension.

Faciliteiten en servicesKamerinformatie

Tijdens de eerste en laatste nacht verblijft u in 2-persoonskamers (bij een oneven aantal personen 1x een 3-persoonskamer) die minimaal zijn voorzien van een goed comfort. U beschikt altijd over een kamer met tv, badkamer met bad of douche en toilet. Kinderkorting 9 - 12 jaar: 25% mits slapend op de kamer bij 2 volbetalende personen (meerpersoonskamer mogelijk).

In de berghutten verblijft u in meerpersoonskamers met gezamenlijke sanitaire voorzieningen.

Goed om te weten

Inclusief:

- 2x overnachting in een 4* hotel met zwembad.

- 3 x overnachting in berghutten.

- 5 x ontbijt.

- 5 x diner.

- Routebeschrijving.

- Wandelkaart.

- Panoramapas te gebruiken tijdens 3 wandeldagen.

- Gratis parkeerplaats in Galtür.

- Toeslag reisbureauregeling.

Niet inclusief:

- Uitgaven van persoonlijke aard.

- Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen.

Niveau: het niveau vertelt iets over het terrein, de duur van de wandeling en de vereiste conditie. Al onze huttentochten hebben een niveau-aanduiding.

Niveau 1 van 4: licht

Eenvoudige wandeling voornamelijk op goede wandelpaden zonder noemenswaardige stijgingen. U heeft voor deze categorie weinig ervaring nodig. Geschikt voor ongetrainde deelnemers. Duur van de tochten zelden langer dan 4 uur.

Niveau 2 van 4: gemiddeld

Wandeltocht op wat meer geaccidenteerd terrein. Etappes in zowel vlak als heuvelachtig gebied. Rustige stijgingen en afdalingen met bijzondere uitzichtpunten. Met een normale conditie en enige wandelervaring echter goed te doen zonder noemenswaardige moeilijkheden.

Niveau 3 van 4 : uitdagend

Wandelreis met hogere moeilijkheidsgraad, gedeeltelijk in het hooggebergte. Soms zijn de wandelingen ook langer dan 6 uur, zodat een goed uithoudingsvermogen gevraagd wordt. U voelt zich zeker op dat niveau, houdt van sportieve uitdaging en bent fit genoeg. U bent Trittsicher en heeft geen last van evenwichtsstoornissen. U houdt van een sportieve uitdaging en bent fit/gezond genoeg. U bent in het dagelijks leven actief op sportgebied en kunt uw krachten goed indelen.

Niveau 4 van 4: zwaar

Voor de routiniers op wandelgebied. U heeft de nodige ervaring op inspannende bergwandelingen ook in het hooggebergte. De duur en de hoogteverschillen, die overwonnen moeten worden, zijn inspannend. U doet aan duursport en uw conditie is erg goed. U bent Trittsicher en heeft geen last van evenwichtsstoornissen. U houdt van een sportieve uitdaging en bent fit/gezond genoeg. U bent in het dagelijks leven actief op sportgebied en kunt uw krachten goed indelen.

Op de links hieronder vindt u alle informatie over de plaats, het gebied, de regio en het land waar 6-daagse huttentocht Silvretta ligt.

Alle informatie over Huttentocht Silvretta
Alle informatie over Huttentocht Tirol
Alle informatie over Huttentocht en Wandelvakantie
Alle informatie over Oostenrijk

Boeken

Begin uw boeking door op een prijs in de prijstabel te klikken. U kunt daarna voor uw reisgezelschap de geboortedatums en kamerindeling opgeven waarna de prijs inclusief kortingen wordt getoond.

In het kort

Vanaf € 79 p.n.p.persoon
Classificatie 3-sterren
Afstand vanaf Utrecht 905km
Verzorging Halfpension.

Ligging

U wandelt in de omgeving van de Silvretta regio.