Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55
Bestemmingen Oostenrijk Karinthie Gailtal-Lesachtal

Vakantie Gailtal-Lesachtal

Ontdek 2 accommodaties, 0 tips en 0 aanbiedingen.

Vakantie in het Gailtal-Lesachtal

Het Gailtal bevindt zich in het zuiden van Oostenrijk aan de rand van de Italiaanse Dolomieten. Dit zijdal van het meer bekende Hochpustertal loopt van Ost-Tirol naar Karinthië. Het is één lang dal waarvan een deel in Ost-Tirol en een deel in Karinthië ligt. Het Tiroler deel is het Gailtal, het Karinthische deel wordt het Lesachtal genoemd. Door het gehele dal stroomt de rivier de Gail die bij Villach uitmondt in de Drau. Het Gailtal is ook het hoogstgelegen dal van Ost-Tirol. Kenmerkend voor het Gailtal-Lesachtal is het contrast tussen de brede, vlakke vallei en de soms steile berghellingen. 

 

Zomervakantie Gailtal-Lesachtal

Het Gailtal-Lesachtal is nog relatief onbekend bij toeristen. Daardoor is het er heerlijk rustig. Je vindt hier prachtige natuur; het dal kreeg zelfs de onderscheiding voor het meest natuurlijke dal van Europa. Verder kent het gebied lange tradities en veel folklore. Boek een zomervakantie in het Gailtal-Lesachtal, trek je wandelschoenen aan of pak de mountainbike en ga op je gemak ontdekken wat dit dal allemaal te bieden heeft.  

Culinair genieten op ’s werelds eerste Slowfood Travel Destination 

Wist je dat het gebied waarin Gailtal-Lesachtal, het Gitschtal en de Weissensee liggen de eerste slowfood reisbestemming ter wereld is? Lokale producenten van levensmiddelen laten je graag zien wat er onder slowfood wordt verstaan. Maak kennis met uiteenlopende producten en de mensen die hier dagelijks mee bezig zijn. Denk daarbij aan bakkers die op een traditionele manier brood bakken, kaasboeren en bierbrouwers. Loop bijvoorbeeld de Brot- und Morendenweg waarbij je onderweg langs diverse producenten komt en natuurlijk ook mag proeven van de lokale specialiteiten, zoals Schlipfkrapfen en Stockblatteln. Meer informatie en de deelnemende producenten vind je op de website Slowfood Travel.

 

Actieve vakantie Gailtal-Lesachtal

Naast culinair genieten, kun je in het Gailtal-Lesachtal ook tal van sportieve activiteiten doen:

Wandelen

Mountainbiken

Zwemmen

Klimmen

Canyoning

Raften

Kajakken 

 

Zoeken per plaats

Hermagor-Nassfeld 2 accommodaties

Uitgelichte accommodaties

Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia
Hermagor-Nassfeld - Oostenrijk
Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia bij Hermagor heeft een fantastische ligging. Heerlijk comfortabel...
v.a. € 147 p.n.p.persoon Bekijken
Arena Franz Ferdinand Nassfeld
Hermagor-Nassfeld - Oostenrijk
Het Arena Franz Ferdinand hotel in Tröpolach-Nassfeld is een comfortabel outdoorhotel voor actieve...
v.a. € 107 p.n.p.persoon Bekijken