Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Vakantie Heiligenblut

Ontdek 1 accommodatie, 0 tips en 1 aanbieding.

Vakantie in Heiligenblut

Vakantie in Heiligenblut is een vakantie aan de voet van de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner. Het dorpje telt circa 1200 inwoners en bestaat voor een deel uit hotels, restaurants en vakantiehuisjes. Door het dorp stroomt het riviertje de Möll. Bij Heiligenblut begint de beroemde Grossglockner Hochalpenstrasse en daardoor trekt het dorp met name in de zomer veel toeristen. Behalve van het uitzicht op de Grossglockner is Heiligenblut ook bekend van een andere bezienswaardigheid: de Bedevaartkerk oftewel Vincentiuskerk met zijn kenmerkende spitse toren. 

 

Actieve zomervakantie in Heiligenblut

Heiligenblut ligt midden in de ongerepte natuur van Nationalpark Hohe Tauern. Deze bestemming is met name geschikt voor een actieve zomervakantie. Wandelaars en liefhebbers van andere bergsporten zoals bergbeklimmen en mountainbiken voelen zich hier helemaal thuis. 

Wandelen 

Voor mensen die graag in het hooggebergte wandelen, is de omgeving van Heiligenblut een paradijs. Wandelen is dé manier om van de prachtige natuur en vergezichten te genieten. Enkele mooie wandelroutes in de omgeving van Heiligenblut zijn: 

Geotrail Tauernfenster: een middelzware rondwandeling op 2.500 meter hoogte met schitterend uitzicht. Deze 4,6 kilometer lange route vereist wel enige conditie en techniek. Vooral het eerste deel (van Schareck naar Mauskarscharte) dat steil naar beneden gaat, is een uitdaging. Maar dan heeft u het moeilijkste stuk ook gehad. Begin- en eindpunt van de route is bergstation Schareck van de Grossglockner Bergbahnen. 

Wanderweg Heiligenblut-Jungfernsprung: een mooie en gemakkelijke wandeling van in totaal 11,5 kilometer vanaf het dorpsplein van Heiligenblut naar de hoogste waterval van het Mölltal: de Jungfernsprung. Een groot deel van de route voert langs de Möll, het laatste stukje naar de waterval is wat steiler. 

Naturlehrweg Natura Mystica: tijdens deze middelzware wandeling van 3 kilometer komt u langs een moeras (Kachlmoor) en een mooie waterval (Gössnitzfall). Verkijk u niet op de afstand: ondanks de relatief korte route gaat het toch om een wandeling van circa twee uur. De wandelroute begint bij parkeerplaats Retschitzbrücke in Winkl. 

Fietsen

Met een panoramaweg als de Grossglockner Hochalpenstrasse binnen handbereik, zal duidelijk zijn dat Heiligenblut naast wandelaars ook veel fietsers trekt. Vooral wielrenners gaan de uitdaging om de Grossglockner op de fiets te bedwingen graag aan. Ook voor mountainbikers zijn er genoeg mogelijkheden in de omgeving van Heiligenblut. Vaak zijn dit etappes die deel uitmaken van een langeafstandsroute, maar er is ook een bewegwijzerd MTB-parcours. 

 

Tips voor uw vakantie in Heiligenblut

Wilt u de sportieve activiteiten afwisselen met een dagje ontspanning? Ook dat kan in de omgeving van Heiligenblut. Wij geven u graag wat tips voor uitstapjes tijdens uw vakantie in Heiligenblut: 

Bedevaartkerk Heiligenblut: deze kerk is het symbool van Heiligenblut en staat op bijna alle ansichtkaarten van het dorp. Neem echter ook eens kijkje in de kerk, daar ziet u onder meer het bekende hoogaltaar. Dit altaar werd ontworpen door Michael Pacher en is maar liefst 11 meter hoog. 

Apriacher Stockmühlen: tegen een steile helling in Apriach liggen twee historische watermolens uit de 18e eeuw. Het bijzondere van deze molens is dat de raderen horizontaal zijn geplaatst en niet verticaal, zoals gebruikelijk is. De beide molens liggen op loopafstand van elkaar.

Goudzoekersdorp Heiligenblut: herbeleef de tijden van de goudkoorts in Hohe Tauern in dit nagebouwde goudzoekersdorp. Bezoekers mogen hier hun geluk beproeven door zelf goud te wassen. Dat laten uw kinderen zich vast geen twee keer zeggen! U vindt het goudzoekersdorp in het Fleisstal. Vanaf de parkeerplaats bij de Handelsbrücke in het kleine Fleisstal loopt u er in circa 15 minuten naartoe. 

Bezoekerscentrum Kaiser Franz Josefs Höhe: vanuit dit bezoekerscentrum op 2.369 meter hoogte aan de Grossglockner Hochalpenstrasse heeft u een fantastisch uitzicht op de Grossglockner. Er zijn tentoonstellingen en u kunt er een korte film over deze bekende berg bekijken. 

Grossglockner Gletscherbahn: stap bij de Franz Josefs Höhe in de Gletscherbahn en breng een bezoek aan de langste gletsjer van de oostelijke Alpen; de Pasterze. Vanaf het dalstation van de Gletscherbahn loopt u via de nieuwe Erlebnisweg naar de gletsjer. 

Sturm-Archehof: deze bergboerderij die op 1.300 meter hoogte tegenover het Kachlmoor in Winkl ligt, is ook een leuk uitstapje voor kinderen. De boerderij biedt onderdak aan bedreigde diersoorten, zoals het Turopolje varken en de Tauernscheckengeit. Maar er zijn ook melkgeiten, kippen, konijnen, katten en natuurlijk de boerderijhond Lupo. In het zomerseizoen worden er op dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag rondleidingen gegeven. 

Uitgelichte accommodaties

Sporthotel Heiligenblut
Heiligenblut - Oostenrijk
Hunguest Hotel Heiligenblut is een gemoedelijk en comfortabel hotel, gelegen in een van de mooiste dorpe...
v.a. € 63 p.n.p.persoon Bekijken