Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Vakantie St. Jakob in Defereggen

Ontdek 3 accommodaties, 1 tip en 0 aanbiedingen.

Vakantie in St. Jakob in Defereggen

St. Jakob in Defereggen is de hoofdplaats van het Defereggental in Ost-Tirol, ondanks het feit dat het dorp maar een kleine 1000 inwoners telt. Het is een typisch Tiroler bergdorp met authentieke bebouwing. Het massatoerisme heeft het Defereggental nog niet bereikt en daardoor heerst er in St. Jakob in Defereggen een rustige en gemoedelijke sfeer. 

 

Actieve zomervakantie in St. Jakob in Defereggen

Nabij St. Jakob in Defereggen bevindt zich het grootste aaneengesloten naaldbomenbos van de oostelijke Alpen. Je kunt hier heerlijk wandelen. In de omgeving van St. Jakob in Defereggen vind je maar liefst 2500 kilometer aan wandelpaden! Wil je even op adem komen tijdens het wandelen? Dat kan bij een van de 120 berghutten. En er zijn talloze almen waar verse bergkaas, melk en karnemelk wordt verkocht. 

Wandelen 

In St. Jakob in Defereggen kun je bijzondere wandelingen maken. Hier volgen enkele aanraders voor wandelaars:

Natuur- en cultureel leerpad Oberhaus – Jagdhausalmen: hoog boven het Defereggental ligt de oudste alm van Oostenrijk, de Jagdhausalm. De alm bestaat uit 17 unieke stenen huizen en een kapel. Vanaf de parkeerplaats bij de Patscher Alm loop je eerst richting Oberhaus en dan verder naar de Seebachalmen. Onderweg kom je langs borden met informatie over de bijzonderheden van het dal. Het grootste deel van de route gaat over een pad door de weides waar ook mountainbikers gebruik van mogen maken. De totale wandeling heen en terug is 8,5 kilometer lang, duurt ongeveer vijf uur en valt in de categorie middelzwaar. 

Themawandeling Alpblumenweg Oberseite: deze middelzware wandeling van 14,1 kilometer begint en eindigt op de parkeerplaats van Trogach. Vanaf hier wandel je ontspannen over een bos- en wandelpad naar het eigenlijke startpunt van de Alpenblumenweg: de ‘Gasser Kofel’. Via een licht stijgend pad loop je verder naar de Seespitzhütte. Vanaf deze hut leidt een bergpad naar het oosten (Reggnalm) en daalt vervolgens af naar het Trojeralmtal. Via dit dal loop je terug naar het startpunt. Onderweg geniet je van de vele kleurrijke Alpenbloemen en -planten. 

Barmer Hütte: een middelzware wandeling van in totaal 13 kilometer die leidt naar de Barmer Hütte op 2.610 meter hoogte. Deze mooie berghut ligt midden in een rotsachtig gebied en wordt veel gebruikt als uitvalsbasis voor tochten naar onder meer de Hochgall, Barmer Spitze en Almerhorn. Vanaf de parkeerplaats van de Patscherhütte leidt een bredere weg het Patschertal in. Na het liftgebouw van de Barmer Hütte volg je een smal pad naar het einde van het dal. Dan volgt de behoorlijk steile klim naar de Barmer Hütte. Na een pauze bij de hut loop je terug via dezelfde route.

Mountainbiken en fietsen

Met 600 kilometer aan fietstochten is Ost-Tirol zeer geliefd bij mountainbikers, E-bikers en wielrenners. De hoge bergen en een nieuw singletrailnetwerk zorgen ervoor dat mountainbikers graag naar deze regio afreizen. Ook in de omgeving van St. Jakob in Defereggen zijn meerdere goed gemarkeerde routes uitgezet. 

Paragliden

Het is fantastisch om als een vogel boven de bergen te zweven en je vakantiebestemming vanuit de lucht te bekijken. Wil je het ook eens ervaren? Boek een tandemvlucht bij een van de vliegscholen nabij Lienz of in Matrei.

Raften 

Raften is niet meer weg te denken in Ost-Tirol. De rivier Isel leent zich uitstekend voor het spannende gevecht met de golven en stroomversnellingen. In meerdere plaatsen langs de Isel (onder andere Lienz, St. Johann im Walde en Ainet) vind je bedrijven waar je zo’n uitdagende tocht kunt boeken. 

 

Tips voor je vakantie in St. Jakob in Defereggen

Tot slot geven wij je nog een aantal tips voor leuke uitstapjes tijdens je vakantie in St. Jakob in Defereggen:

Wichtelpark Sillian: op een uurtje rijden vanuit St. Jakob ligt het Wichtelpark, een avonturen- en attractiepark voor het hele gezin. Het park ligt prachtig in het bos. Met een waterspeelplaats, een 30 meter lange glijbaan, een zipline, familieschommels en klimwanden zullen de kinderen zich geen minuut vervelen. En wat dacht je van een gezellige barbecue op een van de overdekte grillplaatsen? De toegang tot het park is gratis, wel zijn er een aantal attracties met een entreeprijs (o.a. het klimpark). 

Lienz: de hoofdstad van Ost-Tirol is ook de meest Italiaanse stad van Oostenrijk. Alleen al daarom is deze stad een bezoek waard. Bekijk de kleurrijke gevels, smalle steegjes en historische gebouwen in het centrum. Koop leuke souvenirs in de bijzondere winkels en geniet van de zon op een van de terrassen. 

Themamuseum Zeitreise Defereggental: is het weer wat minder goed? Bezoek dan dit museum in St. Jakob met een modern vormgegeven tentoonstelling van historische documenten en vondsten uit het Defereggental. De vondsten komen uit de steentijd, middeleeuwen, de periode van Napoleon en de moderne tijd. Bijzonderheden in de collectie zijn de kano’s uit de Obersee en vondsten uit de tijd van de mijnwerkers. 

Böckn Mühle: in het Defereggental staan veel watermolens op vaak idyllische plekken. Een ervan is de Böckn Mühle in Hopfgarten in Defereggen. Deze molen uit 1917 ligt direct aan het waterwandelpad in Hopfgarten. In de zomermaanden draait de watermolen elke donderdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur. Het versgemalen tarwe- en roggemeel kun je ter plekke kopen. 

Wassermythos Ochsenlacke: het skigebied van St. Jakob is in de zomer een leuke en leerzame speelplek voor kinderen. Bij het bergmeer Ochsenlacke bevindt zich een belevenispark met de ‘hoeders van het water’. Er zijn vijf stations en in elk station staat één van de vijf dieren centraal: forel Salmo, waterspreeuw Cinni, libelle Odo, Alpenwatersalamander Uro en kikker Anuro. Kinderen kunnen klauteren op de houten speeltoestellen en tijdens een wandeling rond het meer kunnen ze allerlei quizvragen beantwoorden. Als de antwoorden goed zijn, ligt er bij de Touristinformation Defereggental een verrassing klaar. Wassermythos Ochsenlacke is vanuit St. Jakob gemakkelijk bereikbaar met de Brunnalm- en Moosbergbahn.

Waterspeelplaatsen: de bijnaam van het Defereggental luidt niet voor niets ‘bergwaterparadijs’. In en rond St. Jakob zijn meerdere waterspeelplaatsen waar jong en oud zich op warme dagen prima zullen vermaken. We noemen er een paar: Haus des Wassers in het centrum van St. Jakob, water- en natuurspeelplaats St. Jakob aan de zuidelijke rand van het dorp bij de Schwarzach, waterspeelplaats Auentümpfl aan de Bichleralmbach en Wassererlebnis Trojeralmbach. 

 

Uitgelichte accommodaties

Gasthof Edelweiß
St. Jakob in Defereggen - Oostenrijk
Gasthof Edelweiss in St. Jakob in Defereggen is een gemoedelijk en familiair gasthof. Fijne zonnige...
v.a. € 55 p.n.p.persoon Bekijken
Macher´s Landhotel
St. Jakob in Defereggen - Oostenrijk
Machers Landhotel in St. Jakob in Defereggen is een familiair geleid hotel in het hart van het...
v.a. € 83 p.n.p.persoon Bekijken
Hotel Alpenhof
St. Jakob in Defereggen - Oostenrijk
Verblijf met all-inclusive. Dat betekent hier dat de drankjes inclusief zijn tot 22.00 uur. Dat is mooi...
v.a. € 85 p.n.p.persoon Bekijken