Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55
Bestemmingen Oostenrijk Steiermark Schladming-Dachstein Schladming 5-daagse wandelvakantie gletsjer marmotten en wildwaterwereld

5-daagse wandelvakantie gletsjer marmotten en wildwaterwereld in Schladming

Een 3-sterren accommodatie in Schladming, Schladming-Dachstein, Steiermark, Oostenrijk.

HP

Individuele wandelvakantie met overnachtingen in 3*/4* hotels of gasthofen en bagagetransfer. Deze wandelvakantie vindt plaats in de prachtige regio Schladming Dachstein met een bezoek aan de Dachstein Gletscher. Ook erg geschikt voor gezinnen met kinderen die graag wandelen in de bergen. Een regio vol bergen, wild water en... marmotten! In 5 dagen ontdek je de highlights van dit mooie stukje Oostenrijk, bekroond met een bezoek aan de gletsjer. 

Je verblijft in comfortabele hotels op basis van halfpension. De afstanden variëren en je hebt voldoende tijd om uit te rusten en te genieten van de omgeving. Bij een hotelwissel wordt je bagage naar het volgende hotel gebracht en je wandelt alleen met een dagrugzak. Je begint in Schladming en wisselt 1x van hotel naar Ramsau. In het eerste hotel van de wandelvakantie ligt alle benodigde informatie voor je klaar.

Deze wandelvakantie is technisch eenvoudig en is voor iedereen met een normale wandelbasisconditie goed te doen. Neem minimaal mee: stevige wandelschoenen, rugzak, zonbescherming, regenkleding en functionele kleding. 

’s Ochtends begin je na een stevig ontbijt uitgerust aan de route van die dag. Je hoeft alleen een rugzak met de noodzakelijke spullen voor onderweg mee te nemen. Na een dag wandelen geniet je ’s avonds in het hotel van een heerlijk diner. Dat is nog eens comfortabel!

Je krijgt voor vertrek de gegevens van de hotels. In het eerste hotel ontvang je een uitgebreid pakket met alle benodigde informatie.
 

De wandelvakantie van dag tot dag:

Dag 1: aankomst op eigen gelegenheid in het eerste hotel in Schladming. Hier ontvang je alle noodzakelijke informatie voor de hele wandelweek. Indien de tijd het toelaat kun je alvast als opwarmer door de Talbachklamm wandelen met als thema het Wilde Water. Het pad voert onder andere langs het uitzichtsplatform en de ruineresten van de voormalige burcht Säusenstein. Ca. 2 uur wandelen, 5 km. Overnachting in Schladming.

Dag 2: Vandaag een keuze uit 2 mogelijkheden. Schafsinn Rundweg bij Hauser Kaibling, 2-3 uur, 6 km, 213 m stijgen / 213 m dalen. Je gaat met de wandelbus van Schladming naar het dalstation van de Tauern Seilbahn, die je omhoog brengt op de Hauser Kaibling. Vanaf hier gaat de wandeling langs groene hellingen, die in de zomer als schapenweides dienen. Naast het fantastische uitzicht op het gehele Ennstal zie je hier (met een beetje geluk) de kudde schapen (800 stuks) met herder en hond (vanaf eind mei). Met de wandelbus terug naar Schladming. Overnachting in Schladming.

Of:

Wandeling door het dal van het vallende water - 3-merentocht, 4-5 uur, 8 km, 540 m stijgen / 540 m dalen. Met de wandelbus van Schladming naar de Steirischen Bodensee. terwijl je langs het meer wandelt, kun je al genieten van het uitzicht op de waterval onder de Hans-Wödl-Hütte. De wandelroute gaat verder langs de waterval, via een stenen trap naar een groene heuvel. Voorbij de Hüttensee gaat de route door bosjes naar de Schleierwaterval en de Obersee. Met de wandelbus terug naar Schladming. Overnachting in Schladming.

Dag 3: Glösalm - Bachlalm - Glösalm, 4-5 uur, 10 km, 548 m stijgen / 548 m dalen. Vandaag start je met een busrit naar de Glösalm. Vanaf hier wandel je eerst richting de machtige zuidwand van de Dachstein. Afbuigend naar links gaat het wandelpad verder langs het bos naar de Bachlalm. De Bachlalm is beroemd door de grote marmottenkolonie en met een beetje geluk zie je er best veel. vervolgens wandel je in het dal naar benedenrichting Gasthof Dachsteinruhe, voordat je via de Duregg Rundweg weer uitkomt bij de Glösalm. Met de bus naar Ramsau. Overnachting in Ramsau. 

Dag 4: Nadat je met de bus bij het dalstation van de Dachstein Seilbahn aangekomen bent, brengt deze berglift je naar 2.700 meter hoogte. Ontdek hier het Eispalast, 6 m onder onder het eeuwige ijs. De durfals gaan over de 100 meter lange hangbrug naar de Treppe ins Nichts, 400 meter boven de grond! Overnachting in Ramsau.

Dag 5: ontbijt en einde van deze wandelvakantie. Op eigen gelegenheid retour naar Schladming met openbaar vervoer of taxitransfer (informatie bij de receptie).

Inclusief: 

- 4x overnachting met halfpension in 3* hotels of gasthofen.

- 1x bagagetransfer (maximaal 2 stuks per persoon / 25 kg per koffer).

- Welkomstvideo en informatie die je nodig hebt voor deze wandelvakantie (ca. 3 weken voor de aankomstdatum).

- Wandelkaart inclusief routebeschrijvingen.

- 1x entree in het Eispalast, hangbrug en Treppe ins Nichts op de Dachstein Gletscher.

- Schladming Sommercard met inclusief: Berg- en dalvaart met de Tauern Seilbahn. Wandelbus naar de Tauern Seilbahn of Steirische Bodensee. Bus van Schladming naar Glösalm. Bus van Glösalm naar Ramsau. Berg- en dalvaart met de Dachstein Seilbahn.

- Dagelijkse Service-Hotline van 8.00 - 18.00 uur (ook in het weekend).

Je ontvangt de informatie in het Engels. Wil je liever informatie in het Duits, geef dit bij ons aan.

Data kunnen vol zijn, je krijgt dan binnen 2 werkdagen een alternatieve datum of kamer aangeboden of je kunt kosteloos annuleren.


Verzorging
In 5-daagse wandelvakantie gletsjer marmotten en wildwaterwereld verblijf je op basis van halfpension.

Faciliteiten en services
Kamerinformatie

Alle kamers zijn minimaal voorzien van een goed comfort. Je beschikt altijd over een eigen kamer met tv, badkamer met bad of douche en toilet.

Goed om te weten

Je verblijft op basis van halfpension: in de ochtend een ontbijtbuffet. Het diner bestaat minstens uit een 2-gangenmenu, deels met keuzemenu en saladebuffet.

Toeristenbelasting ter plaatse te betalen. De parkeerplaats kan soms op een betaalde parkeerplaats zijn.

Op de links hieronder vindt u alle informatie over de plaats, het gebied, de regio en het land waar 5-daagse wandelvakantie gletsjer marmotten en wildwaterwereld ligt.

Alle informatie over Schladming
Alle informatie over Schladming-Dachstein
Alle informatie over Steiermark
Alle informatie over Oostenrijk

Boeken

Begin je boeking door op een prijs in de prijstabel te klikken. Je kunt daarna voor het reisgezelschap de geboortedatums en kamerindeling opgeven waarna de prijs inclusief kortingen wordt getoond.

In het kort

Vanaf € 132 p.n.p.persoon
Classificatie 3-sterren
Afstand vanaf Utrecht 1012km
Verzorging Halfpension.

Ligging

Je wandelt in de regio Schladming Dachstein inclusief een bezoek aan de Dachstein Gletscher.