Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Vakantie Vent

Ontdek 3 accommodaties, 0 tips en 1 aanbieding.

Vakantie in Vent

Achter in het Ötztal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, waar het landschap wordt gedomineerd door de 3.768 meter hoge Wildspitze, ligt Vent. Het kleine dorp op 1.900 meter hoogte telt slechts zo’n 150 inwoners, maar in de zomermaanden komen daar de vele wandelaars en bergbeklimmers bij. Vanwege zijn historische band met het alpinisme behoort Vent tot de exclusieve groep van ‘Bergsteigerdörfer’. Dat zijn een aantal dorpen in Oostenrijk, Duitsland, Italië en Slovenië waar het toeristische aanbod met name op bergbeklimmers en wandelaars is gericht en die zich inzetten voor de duurzame ontwikkeling en bescherming van de Alpen, zoals is vastgelegd in de Alpenconventie.

 

Actieve zomervakantie in Vent

In het bergdorp Vent kom je voor rust en maximale beleving van de natuur. Massatoerisme en vertier is hier niet aan de orde. Het dorpje bestaat uit een kerk, kapel, boerderijen en toeristische accommodaties. Houd je van uitdagende bergtochten, eindeloze langeafstandswandelingen, meerdaagse huttentochten, gezellige wandelingen met de familie of leerzame themapaden? Dan zit je hier helemaal goed. 

Wandelen 

 Van gemakkelijke wandelingen die goed te doen zijn voor het hele gezin tot zware klimtochten naar een hooggelegen berghut; in Vent is het allemaal mogelijk. Wij geven je hierbij alvast suggesties voor een gemakkelijke en twee middelzware wandelroutes:

Rondom Vent: een gemakkelijke wandeling van 2,7 kilometer die ook geschikt is voor kinderwagens. De wandeling begint en eindigt in het centrum van Vent. Wandel over de brede weg langs de Gampenlift en verder langs de bosrand tot aan de brug over de Venter Ache. Steek de brug over en loop langs de Venter Strasse of boven de weilanden weer terug naar Vent.

Wasserläufer Mutsbühl – Vent: deze middelzware themawandeling van 4,6 kilometer begint bij het dalstation van de stoeltjeslift in Vent. Vanaf hier loop je langs de Bergsteigerkapelle. Sla linksaf en steek de brug over de Venter Ache over. Volg nu de bewegwijzerde route richting Mutsbühl. Het pad gaat bergopwaarts. Langzaam laat je het bos achter je en wandel je over groene alpenweides verder omhoog. Op de top worden je inspanningen beloond met een fantastisch uitzicht. Vanaf Mutsbühl blijf je op vrijwel dezelfde hoogte lopen en heb je een prachtig uitzicht richting de Ramolalm. Vanaf daar loop je over de alpenweides en volg je het wandelpad links bergafwaarts. Tijdens de afdaling door het bos kom je al snel op de Zentralalpenweg. Die volg je terug naar Vent. 

Hochjoch Hospiz: een mooie, middelzware route van 8,5 kilometer voor geoefende bergwandelaars naar de Hochjoch Hospiz. Deze berghut uit 1927 ligt op een hoogte van 2.413 meter achter in het Rofental en wordt omringd door bergtoppen van meer dan 3.000 meter. Vanuit Vent loop je over de alpenweides en via de hangbrug naar Rofen. Vanuit Rofen loop je verder tot de goederenkabelbaan van de Vernagthütte en vervolgens door de indrukwekkende Rofner Schlucht over eerst een gematigd stijgend en daarna steil pad naar de Hochjoch Hospiz. Via dezelfde route loop je terug naar Vent. In de Hochjoch Hospiz kun je ook overnachten, maar vooraf reserveren is noodzakelijk. 

Mountainbiken

Of je nu op een mountainbike, racefiets, E-bike of gewone toerfiets rijdt, in het Ötztal is er voor ieder type fietser een mooie route. Dat is ook niet zo gek, want het Ötztal telt maar liefst 850 kilometer aan fietsroutes. Die liggen verspreid door het hele dal en zijn allemaal goed bewegwijzerd. Wil je eens een route aan de andere kant van het dal proberen? Met een geldig buskaartje mag je fiets gratis mee bij 15 lijnbushaltes in het Ötztal.

Paragliden

Wil je de hoge bergtoppen vanuit de lucht bekijken? Dan is paragliden misschien wel iets voor jou. Boek een tandemvlucht bij een van de aanbieders in het Ötztal. Het middenstation van de Gaislachkogelbahn in Sölden is vanuit Vent gezien het dichtstbijzijnde startpunt. 

Raften 

Het Ötztal is geliefd bij (wild)watersporters. Er zijn dan ook veel outdoorbedrijven actief.  Met de Imster Schlucht en de Ötztaler Ache om de hoek kunnen liefhebbers van raften hier prima uit de voeten. 

Canyoning

Klimmen, zwemmen, springen en abseilen terwijl je onder leiding van een instructeur de loop van een snelstromend bergriviertje volgt: dat is canyoning. Steeds meer mensen raken verslingerd aan deze avontuurlijke buitensport. Wil je het ook eens proberen? De Rosengartenschlucht is zeer geschikt voor beginners. Ervaren beoefenaars van canyoning komen helemaal aan hun trekken in de Auer Klamm bij Taxegg. Tijdens een vijf uur durende tocht kun je abseilen van 40 meter hoogte en een sprong van meer dan 10 meter maken. 

 

Tips voor je vakantie in Vent

Tot slot geven wij je graag nog een aantal tips voor interessante bezienswaardigheden en leuke uitstapjes tijdens je vakantie in Vent:

Freischwimmbad Längenfeld: lekker buiten zwemmen op een warme zomerdag kan in het openluchtzwembad van Längenfeld. Naast het gewone zwembad is er een kinderbad, grote waterglijbaan, ligweide en buffetrestaurant. 

Panoramaplatform Top Mountain Star: bij de top van de Wurmkogl in Obergurgl, naast de stoeltjeslift Wurmkoglbahn 2, staat dit futuristische panoramaplatform. Op een hoogte van 3.080 meter heb je een adembenemend uitzicht op de omringende bergen. In de panoramabar kun je terecht voor heerlijke drankjes. 

Kunstweg Barteb’ne: een bijzondere kunstgalerie hoog in de bergen en in de openlucht. Op de vlakte tussen Vent en de historische Rofenhöfe zijn tussen 2007 en 2013 stenen kunstwerken gemaakt in het kader van het internationale beeldhouwsymposium ARTeVENT. Via de audiogids die je kunt downloaden op je eigen smartphone krijg je uitleg over de kunstwerken. 

Bergsteigerkapelle: in deze kapel werden vroeger verongelukte bergbeklimmers waardig opgebaard. Nadat de kapel jarenlang niet meer werd gebruikt, besloten Ötztal Tourismus en de gemeente Sölden het gebouwtje te renoveren. Dat gebeurde in 2012 en sindsdien worden op deze bijzondere locatie ieder jaar thematentoonstellingen gehouden, zowel in de kapel als buiten rondom het gebouw. De kapel is dagelijks vrij te bezichtigen van 8.00 tot 22.00 uur. 

Rofenhöfe en hangbrug: twee kilometer boven Vent bevinden zich de hoogstgelegen permanent bewoonde boerderijen van Oostenrijk. De Rofenhöfe zijn gemakkelijk te voet bereikbaar. Het is een populair uitstapje onder toeristen vanwege de idyllische ligging, de traditionele herberg en de beroemde Haflingerfokkerij. Vroeger konden de bewoners hun boerderijen alleen konden bereiken door af te dalen in de kloof en een bruggetje over te steken. Sinds 1967 is er echter een hangbrug over de Rofnerache. Deze 46 meter lange brug werd in 1984 vernieuwd en hangt op 31 meter hoogte boven het riviertje. 

Hohler Stein: dit grote, overhangende rotsblok op 2.050 meter hoogte bood mensen in de prehistorie een beschutte plek die ze gebruikten om vuurplaatsen aan te leggen, de buit van de jacht te verwerken en gereedschappen en wapens te maken. Het is goed mogelijk dat ook Ötzi deze schuilplaats kende, aangezien hij slechts 12 kilometer verderop werd gevonden. Waan je even in de Steentijd en bezoek deze bijzondere schuilplaats. Je vindt de Hohler Stein na circa 20 minuten wandelen op het pad van Vent naar de Martin-Busch-Hütte. Let op de gemarkeerde afslag. 

Vindplaats Ötzi: tot slot een tip die alleen bedoeld is voor ervaren bergbeklimmers, maar bijzonder genoeg om toch te vermelden. Op 19 september 1991 vond een Duits echtpaar het gemummificeerde lichaam van een man in het ijs van de Similaungletsjer bij het Hauslabjoch. Uit onderzoek bleek dat de man ongeveer 5300 jaar in de met gletsjers bedekte regio tussen Oostenrijk en Italië heeft gelegen. In de media werd de mummie al snel Ötzi genoemd. De vindplaats van Ötzi ligt op 3.210 meter hoogte en is voor ervaren bergbeklimmers bereikbaar via de Similaunhütte. De plek wordt gemarkeerd door een grote stenen piramide en informatieborden. 

 

Uitgelichte accommodaties

Gasthof Weißkugel
Vent - Oostenrijk
Uitstekend gasthof voor bergwandelaars. Gasthof Weisskugel in Vent is gemoedelijk en heeft een rustige...
v.a. € 68 p.n.p.persoon Bekijken
Naturparkhotel Kleon
Vent - Oostenrijk
Hotel Kleon in Vent is een aangenaam all-inclusive hotel met verzorgde kamers, prettige sfeer en een...
v.a. € 81 p.n.p.persoon Bekijken
Hotel Macun
Vent - Oostenrijk
Hotel Macun ligt in het bergdorp Vent. Vanaf hier wandel je direct het wandelgebied in of je overbrugt d...
v.a. € 65 p.n.p.persoon Bekijken