Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Vakantie Montafon

Ontdek 3 accommodaties, 0 tips en 0 aanbiedingen.

Vakantie in Montafon

Montafon is een 39 kilometer lang dal in Vorarlberg, de deelstaat in het uiterste westen van Oostenrijk. Het dal begint bij Bludenz en loopt door tot het Silvretta bergmassief. Montafon telt 13 dorpen, waaronder Sankt Gallenkirch en Gaschurn. Door het dal stroomt de rivier de Ill. De hoogste berg in de omgeving is de 3.312 meter hoge Piz Buin die op de grens van Vorarlberg en het Zwitserse kanton Graubünden ligt. 

 

Zomervakantie Montafon

Montafon is een geliefde vakantiebestemming. Vooral wandelaars weten het dal te vinden. Dat is niet zo vreemd met een netwerk van maar liefst 1.161 kilometer aan wandelpaden. Die paden bevinden zich voor een groot deel in de drie bergketens die het Montafon omringen. In het noordwesten is dat de Rätikon met zijn opvallende kalkrotsen. In het zuiden bevinden zich de gletsjers van de Silvretta en in het noordoosten het beschermde natuurgebied Verwall. Voor fietsfanaten ligt er meer dan 260 kilometer aan bewegwijzerde fietspaden en mountainbiketrails in Montafon. 

 

Montafon: dal van tradities

In Montafon worden aloude tradities in ere gehouden. Een mooi voorbeeld is de Montafoner Tracht: een klederdracht die geïnspireerd is op de barok. De Montafoner Tracht bestaat uit een schort, blouse, jas, kousen en hoofddeksel. Alleen ongehuwde vrouwen mogen het kostuum met lange witte mouwen dragen.  

Een andere traditie is de Alpine Transhumance. Daarmee wordt de seizoensgebonden verplaatsing van personen en hun vee tussen de vaste zomer- en wintergebieden bedoeld. Deze traditie bestaat al sinds de middeleeuwen.

Wist u dat het Montafon zijn eigen bouwstijl en kaas heeft? Het traditionele Montafonhuis is opgetrokken uit steen en hout. De bouwstijl is kenmerkend voor deze streek. 

Al sinds de 12e eeuw maken de bewoners van Montafon hun eigen kaas. De Montafoner Sauerkäse of Sura Kees, zoals de kaas in het dialect van Vorarlberg wordt genoemd, is een unieke zure roomkaas.

 

Actieve vakantie Montafon

Montafon is de ideale bestemming voor een actieve vakantie in de buitenlucht. Een greep uit de mogelijke activiteiten:

Wandelen/hardlopen

Mountainbiken

Zwemmen

Klimmen

Canyoning

Paragliden

Raften

Vissen

Golfen

Zoeken per plaats

Gaschurn 1 accommodatie
St. Gallenkirch 2 accommodaties

Uitgelichte accommodaties

Hotel Silvretta
St. Gallenkirch - Oostenrijk
Hotel Silvretta in St. Gallenkirch heeft een goede keuken met regionale en internationale gerechten. In...
v.a. € 63 p.n.p.persoon Bekijken
Hotel Felbermayer
Gaschurn - Oostenrijk
Hotel Felbermayer in Gaschurn biedt u begeleide wandelingen, E-Bike touren, Jazzavonden en muziekavonden...
v.a. € 84 p.n.p.persoon Bekijken
Alpenhotel Garfrescha
St. Gallenkirch - Oostenrijk
Unieke ligging midden in het bergwandelgebied van Silvretta Montafon! Alpenhotel Garfrescha ligt op 1.50...
v.a. € 66 p.n.p.persoon Bekijken