Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Vakantie Blatten bei Naters

Ontdek 1 accommodatie, 0 tips en 0 aanbiedingen.

In de zomer is er een uitgebreid net van wandelpaden rondom de Belalp die allemaal een geweldig uitzicht bieden op de 17 vierduizenders in Wallis en de 24 km lange Grote Aletschgletscher. Het is fantastisch om te zien hoe de reusachtige ijstong zich een weg baant tussen de Aletschhorn en de Eggishorn. Indrukwekkend is ook het uitzicht vanaf de Belalp door de Massakloof tot in het Rhônedal. 

Het plaatsje Blatten (1.350 m.) in Wallis is een klein dorpje met 170 inwoners dat zowel in de zomer als in de winter geliefd is om zijn vele mogelijkheden om vakantie te vieren. De oude dorpskern bestaat uit de romantische Theodulskapelle met daarom heen tal van houten huizen en stadels. Veel Zwitsers hebben hier hun tweede huis en vertoeven hier menig vrij weekend. Toch is Blatten geen overvol toeristenoord; het is gedurende alle jaren klein en gemütlich gebleven, ondanks het feit dat enkele jaren geleden het Aletschgebied tot Unesco wereldnatuurerfgoed is uitgeroepen. Blatten staat, behalve om zijn goede wintersportmogelijkheden, wonderschone natuur en prachtige vergezichten, bekend als familievriendelijk.

Vanaf de Belalp kunnen schitterende wandeltochten gemaakt worden naar o.a. Nessel, Foggenhorn, Sparrhorn, Oberaletsch-hut en een tocht over de grote Aletschgletsjer. Ook de wandeling van slechts 30 minuten over het "vlakke" pad naar het Aletschbord is een echte aanrader. Vanaf de Belalp kan ook in 2 uur terug naar Blatten worden gewandeld.

Uitgelichte accommodaties

Feriendorf Tschuggen
Blatten bei Naters - Zwitserland
Vakantiepark Tschuggen ligt op 1.600 meter hoogte tussen Blatten en Belalp. Deze charmante, vrijstaande...
v.a. € 139 p.n.p.unit Bekijken