Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Skivakantie Heiligenblut

Ontdek 1 accommodatie, 0 tips en 1 aanbieding.

Skivakantie in Heiligenblut

Midden in het National Park Hohe Tauern, aan de voet van de Grossglockner, ligt het romantische dorp Heiligenblut. Hier begint de beroemde Grossglockner Hochalpenstrasse, die in de winter echter is afgesloten. In die periode is Heiligenblut alleen vanuit het zuiden bereikbaar. Het dorp ligt enigszins afgelegen, maar dat heeft als voordeel dat het skigebied niet wordt overspoeld door wintersporters. Zelfs tijdens piekdagen staan er geen lange wachtrijen bij de liften. 

 

Grossglockner-Heiligenblut: skiën in een droomlandschap

Het sneeuwzekere skigebied van Heiligenblut bevindt zich op de hellingen van de Hochfleiss en Schareck met de imposante Grossglockner op de achtergrond. Het gebied trekt veel natuurliefhebbers. Tijdens de afwisselende en soms zeer lange afdalingen skiet u door een waar droomlandschap. Kiest u ook voor een onvergetelijke skivakantie in Heiligenblut?

 

Wintersport in Heiligenblut

Wintersport in Heiligenblut betekent rust, ruimte en adembenemende vergezichten. Wij geven u graag een overzicht van de winterse activiteiten:

Skiën/Snowboarden 

Het skigebied Grossglockner-Heiligenblut beschikt over 55 kilometer aan pistes en 12 liften. U vindt er 34 kilometer aan rode en 20 kilometer aan blauwe pistes. Ook de zwarte piste (1 kilometer) ontbreekt niet. Het gebied staat bekend om de pittige, steile afdalingen en is daardoor vooral geschikt voor gevorderde skiërs. Waaghalzen kunnen zich uitleven in de freeride arena van 15 km² met off-piste routes. 

Langlaufen

Rondom Heiligenblut ligt in totaal 12 kilometer aan langlaufloipes. U heeft de keuze tussen korte en lange, uitdagende loipes. Behalve de loipes in het dal zijn er ook twee hoogteloipes: de Grossglockner en Sonnblick. Die laatste twee bereiken een hoogte van 2300 meter. 

Rodelen 

De rodelbaan van Heiligenblut ligt in de wijk Winkl, op slechts 500 meter afstand van het dorpscentrum. Een ritje van de 1,1 kilometer lange baan vol bochten is een belevenis, zeker ‘s avonds in het donker. 

Winterwandelen

Aan winterwandelroutes is in National Park Hohe Tauern geen gebrek. Alleen al in Heiligenblut zijn er acht goed bewegwijzerde en gedetailleerd beschreven routes. Deze routes kunt u op eigen gelegenheid lopen. Gaat u dieper het nationaal park in, dan is het gebruik van sneeuwschoenen aan te raden. 

 

Tips voor wintersport in Heiligenblut

Even iets anders dan skiën en snowboarden? Ook dan is er in Heiligenblut genoeg te doen:

Arrensleetocht: droom weg tijdens een romantische tocht met de arrenslee. De tocht duurt drie uur en kan telefonisch worden gereserveerd bij de familie Wallner. 

In de wijk Winkl, direct naast de rodelbaan, ligt de ijsbaan van Heiligenblut. Er is een verwarmde kleedruimte en de ijsbaan is in het seizoen dagelijks tot 23.00 uur geopend. 

IJsklimmen: met veertig bevroren watervallen in de wijde omtrek is Heiligenblut een ideale uitvalsbasis voor ijsklimmers. Wilt u dat ook wel eens proberen? Elke vrijdagavond vanaf 17.00 uur kunt u in de verlichte Eisklettergarten in Heiligenblut kennismaken met deze tak van sport. 

Zwemmen: na een lange dag op de piste kunt u zich heerlijk ontspannen in het overdekte zwembad van Heiligenblut. Er zijn twee zwembaden (het ondiepe bad heeft een kleine glijbaan), een whirlpool, solarium en een sauna. 

Verblijft u in de eerste week van januari in Heiligenblut? Dan kunt u getuige zijn van een aloude traditie. Elk jaar in de nacht van 5 op 6 januari trekken de Sternsinger door de besneeuwde straten van Heiligenblut. De mannen zingen plechtig allerlei oude liederen en brengen op die manier een bijzondere sfeer in het winterse dorp. 

Skigebieden in Heiligenblut

Grossglockner-Heiligenblut 20 km 34 km 1 km

Uitgelichte accommodaties

Sporthotel Heiligenblut
Heiligenblut - Oostenrijk
Sporthotel Heiligenblut is een gemoedelijk en behaaglijk hotel. Prima ligging in één van d...
v.a. € 68 p.n.p.persoon Bekijken