Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Skivakantie Murtal

Ontdek 0 accommodaties, 0 tips en 0 aanbiedingen.

Skivakantie in het Murtal

Het Murtal in de Steiermark, oftewel Stiermarken, ligt in het zuid-midden van Oostenrijk. Het dal ligt ingebed tussen de bergketens van de Hohe Tauern en de Karawanken. Het Murtal telt acht zogenoemde skibergen, waarvan de Turracher Höhe, Hohentauern en Kreischberg de bekendste zijn. In het Murtal gaan traditie en moderne tijd hand in hand. Dat maakt een skivakantie in het Murtal zo bijzonder. 

 

Wintersport in het Murtal

Het Murtal is een geschikte wintersportbestemming voor families met kinderen van alle leeftijden. Voor zowel beginners als gevorderden zijn er voldoende skipistes. Het Murtal beschikt over 165 kilometer piste en 71 skiliften. Het hoogstgelegen skigebied bevindt zich op een hoogte van 2.222 meter en is daardoor zeer sneeuwzeker. In de lagergelegen skigebieden zorgen moderne sneeuwinstallaties voor voldoende sneeuw. 

Het skigebied op de Kreischberg is zeer geliefd bij snowboarders. Hier bevindt zich een groot snowpark waar in 2003 zelfs het wereldkampioenschap snowboarden werd gehouden. Er zijn maar liefst 44 obstakels waarop zowel minder geoefende als gevorderde snowboarders zich kunnen uitleven. 

 

Andere winterse activiteiten in het Murtal

Met ruim 300 kilometer aan loipes kunnen langlaufers in het Murtal hun hart ophalen. Een aantal loipes, zoals de Stadion- en Weirerteichloipe in de regio Murau, zijn ook ’s avonds geopend. Voor wie even niet op de lange latten wil staan, is er ook genoeg te doen. Het Murtal beschikt over tal van winterwandelpaden met vaak een prachtig uitzicht over het besneeuwde landschap. Of maak eens een sneeuwschoenwandeling. En natuurlijk ontbreken de rodelbanen niet, want voor veel wintersporters hoort een middag of avondje rodelen er gewoon bij. Wat is er nu leuker dan op een slee met een flinke vaart de berg afsuizen? 

Na het skiën ontspannen in thermale baden

De Steiermark telt maar liefst negen thermencomplexen en één ervan bevindt zich in Fohnsdorf in het Murtal. In Aqualux Therme kun je heerlijk ontspannen in de thermale baden en sauna’s van het wellnesscentrum. Ook kinderen zijn welkom bij Aqualux Therme: zij vermaken zich in het fun & family gedeelte met onder andere een ‘blinde’ glijbaan, stroomversnelling en golfslagbad. 

Zoeken per plaats

Skigebieden in Murtal

Hohentauern 3 km 8 km 1 km
Turracher Hohe 15 km 24 km 3 km

Uitgelichte accommodaties