Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Vakantie Inzell

Ontdek 0 accommodaties, 0 tips en 0 aanbiedingen.

Vakantie in Inzell

Inzell ligt op 700 meter hoogte in het zuiden van de Duitse deelstaat Beieren, dicht bij de Oostenrijkse grens. Het dorp staat bekend als kuuroord. In Nederland kennen we de ruim 4800 inwoners tellende plaats vooral van de grote internationale schaatswedstrijden die er al jarenlang worden gehouden. Eerst gebeurde dat op de openluchtijsbaan. Die werd later overdekt en kreeg een nieuwe naam: de Max Aicher Arena. In de zomer is het dorp een populaire bestemming voor wandelaars en gezinnen en dat is niet voor niets. In en om Inzell zijn diverse speeltuinen en themawandelingen aangelegd. Ook is er een mooi natuurzwembad. 

 

Actieve zomervakantie in Inzell

Inzell is een prima bestemming voor een actieve zomervakantie. In het dal en de hoog oprijzende bergen rondom het dorp kun je heerlijk wandelen. Ook mountainbiken is hier populair, evenals motorrijden. 

Wandelen 

Bij wandelingen rond Inzell zul je merken dat hoe hoger je komt, hoe luider het geklingel van de koeienbellen wordt. De koeien doen zich op de almen tegoed aan gras en geurige kruiden. Niet zelden loop je tijdens een wandeling over een alpenweide langs de tevreden grazende viervoeters. Wij geven alvast wat suggesties voor mooie routes: 

Moor-Erlebnis-Pfad Inzell: dit avonturenpad van 4,8 kilometer door het veengebied is geschikt voor het hele gezin. Onderweg kom je langs informatieborden met interessante weetjes en plekken waar de kinderen allerlei leuke proeven kunnen doen. De wandeling begint bij Gasthaus Schwarzberg aan de B306 waar de ingang van het veengebied is. Vanaf hier wordt de route door middel van bordjes aangegeven. Tip: in het veengebied kun je mooie natuurfoto’s maken. 

Kohleralm: deze in totaal 8,5 kilometer lange route (heen en terug) wordt omschreven als een wandeling naar een verborgen paradijs. Maar zonder inspanning geen beloning. Deze pittige route waarin 700 hoogtemeters worden overwonnen, is geschikt voor mensen die over een goede conditie beschikken. Het begin- en eindpunt is parkeerplaats Einsiedl. Vanaf hier loop je rechts langs de St. Nikolauskerk en volg je de onverharde weg tot aan de bosrand. Loop dan over het pad (nummer 23) door het bos tot je bij de bosweg komt. Volg deze licht stijgende bosweg in oostelijke richting tot een pad rechts afbuigt naar de Kohleralm. Dit pad slingert bergopwaarts tot je de bergkam bereikt. Achter de kam in de uitgestrekte alpenweides ligt de Kohleralm. Terug via dezelfde route. 

Kesselalm Talwanderweg: een 4,6 kilometer lange en nagenoeg vlakke route over goed begaanbare wegen en paden door weides en langs beken. De route begint bij het gemeentehuis in Inzell. Volg de verharde weg (Schmelzerstrasse) naar de wijk Niederachen. Hier sla je rechtsaf de Salinenweg in en bij de kruising linksaf richting Keitl. Vanaf de wijk Keitl leidt de route over een onverharde weg langs groene weides naar Ramsen. Via dezelfde route loop je terug naar het beginpunt. 

Mountainbiken 

In de omgeving van Inzell zijn veel mountainbikeroutes uitgezet. Er zijn eenvoudige routes over relatief korte afstanden (tussen de 10 en 20 kilometer) door het dal, lange routes (tot 130 kilometer) en uitdagende routes op berghellingen die de nodige techniek en conditie vereisen. 

Raften 

Met z’n allen in een rubberboot de soms kolkende en dan weer rustig stromende bergrivier afzakken. Dat kan op de Saalach, een rivier op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Er zijn verschillende aanbieders die tochten van een halve of hele dag organiseren. 

Paragliden 

Waar bergen zijn, behoort paragliden meestal tot de mogelijkheden. Zo ook tijdens een vakantie in Inzell. In het nabijgelegen Ruhpolding zijn meerdere vliegscholen waar je een tandemvlucht kunt boeken. Voor de vlucht zelf wordt meestal uitgeweken naar de Chiemgauer Alpen.

 

Tips voor uw vakantie in Inzell

Tijdens je vakantie in Inzell kun je leuke uitstapjes maken in de omgeving. Wij geven alvast enkele tips:

Max Aicher Arena: deze overdekte kunstijsbaan is hét kenmerk van Inzell. Vroeger werden de wedstrijden voor profschaatsers op de Frillensee gehouden, vaak onder barre omstandigheden. Dan is schaatsen in deze nieuwe arena met zijn markante witte dak heel wat comfortabeler. ’s Winters worden hier de internationale wedstrijden gehouden, ’s zomers biedt de hal onderdak aan evenementen. Eenmaal per week kun je tijdens een rondleiding een kijkje nemen achter de schermen. 

Weissbachwatervallen: deze 12 meter hoge watervallen zijn lopend bereikbaar vanaf de parkeerplaats aan de Reiterbrücke in Weissbach en de wandelparkeerplaats Zwing aan de B305. Tip: combineer een bezoek aan de watervallen met een wandeling door de Weissbachschlucht. 

Avonturenspeelplaats Schmelz in Inzell: deze speeltuin op de oever van de Schmelzerbach staat helemaal in het teken van hout en de dieren die in het omringende bos leven. Kinderen leven zich uit op de speeltoestellen, in de zandbak of ze bouwen een bootje van hout dat ze in de Schmelzerbach laten varen. Op warme dagen kunnen ze ook heerlijk pootjebaden in de beek. 

Soccerpark Almhut: Inzell beschikt over het grootste voetbalgolfterrein van Duitsland met twee parcoursen in verschillende moeilijkheidsgraden. Elke baan telt 18 holes waar je de bal in moet schieten. Wie daar de minste schoten voor nodig heeft, die wint. 

Natuurbad Inzell: een prima plek voor een dag waterpret. Het heldere water wordt volledig door planten gereinigd, er komen geen chemische middelen of chloor aan te pas. Langs het water zijn op meerdere plekken houten vlonders aangelegd waar je kunt zonnen, maar dat kan natuurlijk ook op de grote ligweide. Verder is er een 3 meter hoge duiktoren, een beachvolleybal- annex voetbalveld en ook de kiosk met ijs, drankjes en snacks ontbreekt niet. Is het slecht weer? Dan kun je terecht bij het naastgelegen overdekte zwembad met waterglijbaan. 

Predigtstuhlbahn in Bad Reichenhall: dit is de oudste originele gondelbaan ter wereld die nog steeds in bedrijf is. De gondelbaan werd in 1928 voor het eerst in gebruik genomen. Een ritje naar het bergstation op de Predigtstuhl is een ‘must’ tijdens je vakantie in Inzell. 

 

Uitgelichte accommodaties