Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Vakantie Bad Gastein

Ontdek 2 accommodaties, 0 tips en 0 aanbiedingen.

Vakantie in Bad Gastein

De mondaine plaats Bad Gastein ligt aan het eind van het Gasteinertal in de Oostenrijkse deelstaat Salzburgerland. Het dorp wordt omringd door de hoge bergen van het Nationaal Park Hohe Tauern. De toppen reiken tot meer dan 3.000 meter. Bad Gastein ligt op ongeveer 1.000 meter hoogte en is gebouwd op een berghelling. Het bijzondere van Bad Gastein is de grote waterval die zich in het centrum van het dorp bevindt. Veel gebouwen in het dorp zijn opgetrokken in de kenmerkende Belle Epoque-stijl. Een mooi voorbeeld van zo’n gebouw is het imponerende grand hotel l’Europe. In dit voormalige, chique hotel verbleven ooit beroemde gasten zoals: Liza Minnelli, Charles Aznavour en zanger Bono van U2. Nu is het Gastein Museum er gevestigd, evenals een restaurant, evenementenhal en verschillende appartementen. 

 

Actieve zomervakantie in Bad Gastein

Bad Gastein is een geweldige plek om een actieve zomervakantie door te brengen. Wandelen, fietsen, zwemmen en zelfs golfen is mogelijk. Na zo’n actieve dag in de buitenlucht is het heerlijk ontspannen in een van de thermen waar het Gasteinertal bekend om staat. ’s Avonds gezellig een hapje eten of iets drinken in het dorp? Bad Gastein beschikt over diverse restaurants, bars en uitgaansgelegenheden. 

Wandelen 

Wandelen is de ideale manier om de omgeving van Bad Gastein te ontdekken. Met meer dan 600 kilometer aan wandelroutes ben je in dit deel van Nationaal Park Hohe Tauern voorlopig niet uitgekeken. Geniet van de prachtige natuur en wie weet spot je onderweg wel gemzen of alpenmarmotten. Een paar wandeltips:

Rondwandeling Bad Gastein – Böckstein: tijdens deze 9,2 kilometer lange en nagenoeg vlakke route wandel je over de Kaiserin-Elisabeth-Promenade langs het riviertje Gasteiner Ache naar Böckstein. Op de terugweg kun je het pad aan de overkant van het riviertje volgen of het schaduwrijke pad door het bos als je van iets meer uitdaging houdt. De route begint en eindigt op de parkeerplaats bij het dalstation van de Stubnerkogelbahn. 

Panoramaweg Bad Gastein: een stevige wandeling van 5 kilometer met prachtig uitzicht op Bad Gastein en de Stubnerkogel. De route begint bij het station van Bad Gastein. Wandel langs de B167 richting Böckstein/Sportgastein. Sla na 300 meter linksaf (Poserstrasse), dan rechtsaf (K.H. Waggerl-Strasse) en weer linksaf (Palfnerstrasse). Wandel langs de lawinedam en over de Palfnerbach, je bent nu op de Salzburger Almenweg. Iets verderop sla je rechtsaf een steil en smal zigzaggend bospad op. Steek de straat over en volg de pijl richting Kötschachtal - Grüner Baum. Je passeert Wirtshaus Windischgrätzhöhe en de Schachenkapelle. Loop onder de stoeltjeslift door en sla na 200 meter linksaf, steil naar beneden richting het dalstation van de Graukogellift. Voorbij het dalstation steek je de straat over. Langs de ondergrondse garage daal je af tot aan de grote waterval van Bad Gastein. Voorbij de waterval steek je het riviertje over (volg dus niet de Wasserfallweg) en loop helemaal omhoog tot je bij villa Solitude komt. Hier ga je rechtdoor het dorp in. Volg de pijlen terug naar Bad Gastein Bahnhof. 

Höhkarsee: deze middelzware wandeling van bijna 12 kilometer begint verderop in het Gasteinertal op de parkeerplaats bij het transformatorstation aan de weg naar Heilstollen (afslag van de Gasteiner Bundesstrasse tussen Böckstein en Sportgastein). Van hieruit volg je de Peter Silkaweg (nummer 524). Na circa 20 minuten kom je op een bosweg. Je houdt links aan, verder bergopwaarts. Na ongeveer 40 minuten sla je bij de splitsing linksaf richting de vervallen Haizing Alm. Vanaf hier ontbreekt de markering, maar het pad is gemakkelijk te herkennen en leidt steil bergopwaarts naar de eerste lawinebarrières. Je gaat hier naar links en na een paar minuten bereik je de Gamsstubenkopf (1.961 meter). Volg het pad langs de berghelling naar de Mallnitzgrube en Hörkaralm, een groot moeras- en veengebied. Pas op als je door dit gebied loopt, de grond kan drassig zijn. Aan het eind zie je de Höhkarsee liggen. Je loopt via dezelfde route weer terug. Deze route is niet geschikt om te lopen bij regenachtig of mistig weer!

Mountainbiken

Voor fietsers en mountainbikers zijn er veel mogelijkheden in het Gasteinertal. De Gasteiner Radweg loopt deels langs de Gasteiner Ache van Dorfgastein naar Bad Gastein. Hoger in de bergen bevinden zich de mountainbikeroutes. De meeste routes vallen in de categorie middelzwaar, er zijn echter ook enkele relatief eenvoudige routes. 

Raften 

Raften is in het Gasteinertal niet mogelijk, maar er worden wel raftingtochten georganiseerd op de Salzach tussen Taxenbach en Schwarzach. Zo’n tocht duurt ongeveer twee uur en begint altijd met uitgebreide veiligheidsinstructies. Er zijn meerdere outdoorbedrijven waar je een raftingtocht op de Salzach kunt boeken. 

Paragliden

Een panoramavlucht vanaf de Stubnerkogel waarbij je over de beroemde waterval van Bad Gastein vliegt, is echt een belevenis. Heb je zelf geen ervaring met paragliden? Geen probleem, boek een tandemvlucht bij een van de vliegscholen in het Gasteinertal.

 

Tips voor je vakantie in Bad Gastein

Trek erop uit tijdens je vakantie in Bad Gastein en ontdek de prachtige omgeving. Wij geven alvast enkele tips: 

Felsentherme Bad Gastein: na een actieve dag in de buitenlucht is het heerlijk om te ontspannen in baden die zijn gevuld met mineraalrijk water. Er is een groot wellnesscentrum met diverse sauna’s en stoombaden. De kinderen kunnen zich uitleven in de ‘Erlebnistherme’ met bubbelbaden, geisers, glijbanen en de magische rocky grotto. Vanuit de binnenbaden heb je door de grote ramen een prachtig uitzicht op de bergen. Op mooie zomerse dagen kun je bij het buitenbad van de zon genieten. 

Goudzoeken in Böckstein: al sinds de 14e eeuw wordt er goud gevonden in het Gasteinertal. Wil je ook je geluk beproeven? Goudwasplaats Alten Pöck bevindt zich in het riviertje Nassfelder Ache achter hotel Evianquelle in Böckstein. Tegen een kleine vergoeding zijn er laarzen, goudwaspannen en flesjes voor het gevonden goud verkrijgbaar. Ook bij slecht weer kan het goudzoeken doorgaan, er is een schuilplaats met speciale wastroggen aangelegd. 

Stubnerkogel: bij het bergstation van de Stubnerkogelbahn op 2.200 meter hoogte is van alles te beleven. De echte durfallen wagen zich op de 140 meter lange hangbrug die zich 28 meter boven de grond bevindt. Ook is er een uitzichtplatform met een glazen vloer, zodat je in de peilloze diepte kunt kijken. Vanaf het platform heb je bij helder weer zelfs uitzicht op de Grossglockner, met zijn 3.798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. Verder is er in het bergrestaurant een funcenter voor kinderen met een ballenbak, klimtoestellen, tafelvoetbal en airhockey. 

Flying Waters: wil je Bad Gastein wel eens vanuit de lucht bekijken, maar is paragliden nog een stap te ver? Dan is dit iets voor jou. In een speciaal harnas zweef je aan een 300 meter lange kabel over het historische centrum van Bad Gastein en de beroemde waterval. Het beginpunt is bij Villa Solitude en het eindpunt ligt bij het thermenpark. Ook kinderen met een minimale lengte van 1.30 meter en een gewicht van tenminste 30 kilo mogen de Flying Waters proberen. 

Ritje met de paardenkoets: beleef het Gasteinertal eens op een andere manier en boek een rit met een paardenkoets, bijvoorbeeld door het mooie Kötschachtal. Hiervoor kun je terecht bij Fiaker Gruber in Böckstein/Bad Gastein of Fiaker Lederer in Bad Gastein. 

Klimmen: tijdens een vakantie tussen de hoge bergen hoort klimmen er eigenlijk wel een beetje bij. Bij de klimmuur Silver Bullet Bar in het centrum van Bad Gastein kun je je eerste klimervaring opdoen. In Klammstein bij Dorfgastein is een klimwand met eenvoudige routes voor kinderen. Op een Via Ferrata (klimparcours in de bergen) maken zowel beginnende als gevorderde klimmers kennis met het echte werk. Alpin- und Skischule Angerer in Dorfgastein biedt zowel proeflessen klimmen als diverse klimcursussen aan. 

 

Uitgelichte accommodaties

Thermal Resort Hotel Elisabethpark
Bad Gastein - Oostenrijk
Thermal Resort Hotel Elisabethpark in Bad Gastein brengt u een beetje terug in de fascinerende jaren dat...
v.a. € 64 p.n.p.persoon Bekijken
Kur- und Sporthotel Alpenblick
Bad Gastein - Oostenrijk
Hotel Alpenblick in Bad Gastein heeft een heerlijke ligging met panoramauitzicht over het Gasteinertal....
v.a. € 77 p.n.p.persoon Bekijken