Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Vakantie Hinterglemm

Ontdek 2 accommodaties, 0 tips en 1 aanbieding.

Vakantie in Hinterglemm

De dorpen Saalbach en Hinterglemm worden vaak in één adem genoemd, maar het zijn toch echt twee afzonderlijke plaatsen in het Glemmtal. Het langgerekte Hinterglemm is van oorsprong een boerendorp, maar in de loop der jaren is er veel bijgebouwd waardoor Saalbach en Hinterglemm bijna aan elkaar vast zijn gegroeid. Dat neemt echter niet weg dat Hinterglemm nog steeds bekend staat om zijn gezellige sfeer, zowel in de zomer als in de winter. Het centrum is autoluw en er zijn veel cafés en restaurants. Een vakantie in Hinterglemm is dus een prima idee. 

 

Actieve zomervakantie in Hinterglemm

Hinterglemm ligt bijna aan het eind van het Glemmtal. Het is een perfecte bestemming om een actieve zomervakantie met uw gezin door te brengen. Wandelen, mountainbiken, paragliden, in en om Hinterglemm is het allemaal mogelijk. Ook kinderen voelen zich hier helemaal thuis. Voor hen zijn er onder meer speciale themawandelroutes, speelplaatsen en leuke activiteiten op verschillende plekken hoog in de bergen. Het fijne van deze omgeving is bovendien dat er meer dan genoeg te doen is voor de oudere jeugd. 

Wandelen 

Met 400 kilometer aan wandelpaden in de directe omgeving van Hinterglemm bent u hier voorlopig niet uitgewandeld. Wij geven u alvast enkele tips voor een mooie route:

Rondwandeling Hinterglemm: een gemakkelijke wandeling van 3,3 kilometer rond het dorp Hinterglemm. De route is geschikt voor het hele gezin en gaat over grind- en asfaltweggetjes en deels over smalle wandelpaden. Het begin- en eindpunt is hotel Glemmtalerhof. Van hieruit wandelt u door de voetgangerszone, langs de bushalte Hinterglemm Ost en via de Ellmauweg naar de Ellmauhof. Achter de Ellmauhof volgt u de brede wandelweg tot u bij de Unterschwarzachbahn komt. Hier vervolgt u de route over het bospad of over het brede pad dat geschikt is voor kinderwagens. Via een grindpad keert u weer terug in het dorp. 

Talschluss-Höhenweg: deze route is gemakkelijk, maar met een totale lengte van 10,7 kilometer wel lang. Onderweg komt u echter op verschillende punten waar u de route af kunt snijden. De wandeling begint en eindigt bij de Lengauerhof in het gehucht Lengau. Eerst volgt u Höhenwanderweg nr. 11H naar de Forsthofalm, de Osmanalm en tenslotte de Saalalm. Dan neemt u wandelweg nr. 712 terug door het dal naar de Lindlingalm en verder naar Lengau. 

Reiterkogel und Wetterkreuz: een 7,3 kilometer lange wandeling met een fantastisch uitzicht. De route begint bij het bergstation van de Reiterkogelbahn. U steekt het brede pad over en volgt het bospad naar de Reiteralm. Daar slaat u voor het kleine bos linksaf (rood-witte markering) en volgt het steile pad door het bos. Vlak voor de Reiterkogel heeft u schitterend uitzicht op de omgeving. Vanaf de Reiterkogel daalt u af naar het Wetterkreuz. Eerst loopt u over de skipiste en daarna volgt u weer het rood-wit gemarkeerde pad door een klein stukje bos. U loopt verder richting de Reiteralm en steekt opnieuw de skipiste over naar de Sonnalm. Van daaruit loopt u over de Wirtschaftsweg terug naar het beginpunt. 

 

Mountainbiken

De regio Saalbach Hinterglemm – Leogang – Fieberbrunn is Oostenrijks grootste fietsregio. Met meer dan 70 kilometer aan mountainbikepaden in de directe omgeving kunt u in Hinterglemm alle kanten op. De 6 moderne gondelbanen brengen u en uw fiets comfortabel en snel naar de mooiste bergtoppen. 

Paragliden

Een tandemvlucht boven de bergtoppen van het Glemmtal is een onvergetelijke ervaring.  Hiervoor kunt u terecht bij Fly’n Soul Paragliding in Hinterglemm. Zij laten u graag kennismaken met deze sport. 

Raften 

Lijkt het u wel wat om een kolkende bergrivier te bedwingen met een rubberboot? Frost Rafting en Canyoning Tours in Kaprun (29 kilometer van Hinterglemm) verzorgt raftingtochten op de rivier de Salzach. Er zijn speciale familietochten waarbij kinderen vanaf 6 jaar mee kunnen, mits zij in het bezit zijn van een zwemdiploma. 

 

Tips voor uw vakantie in Hinterglemm

Vanuit Hinterglemm kunt u veel leuke uitstapjes maken met uw gezin. Wij doen u graag alvast wat ideeën aan de hand: 

Vlakbij Hinterglemm, aan het eind van het dal, is de afgelopen jaren een park ontstaan met allerlei leuke en uitdagende sportieve activiteiten voor jong en oud: 

o Hochseilpark Saalbach: dit is het grootste klimbos van Europa. Het bos telt tien verschillende klimroutes met een totale lengte van meer dan acht kilometer. 

o Mega Flying Fox: deze attractie is een echte uitdaging voor mensen met stalen zenuwen. Behoort u tot die groep, dan mag u de 2,5 kilometer lange Mega Flying Fox niet missen. Op een hoogte van maximaal 120 meter zoeft u aan één van de zes ziplines over het dal waarbij snelheden tot wel 80 km/uur kunnen worden bereikt. 

o Jump & Slide Park: springen op grote trampolines mét een acht meter hoge Jump Tower, klauteren op een wand van 13 meter of op een luchtband van een 35 meter lange glijbaan. Wie wil dat niet? Uw tieners zullen dit park geweldig vinden! Het park is toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar. 

 

Heilkräuterweg: ontdek meer dan 80 bijzondere inheemse planten en kruiden. Sommige planten zijn giftig, andere zijn juist eetbaar of hebben een medicinale werking. U vindt de Heilkräuterweg direct naast de Reiteralm, op 20 minuten loopafstand van het bergstation van de Reiterkogelbahn. 

Familienpark Hinterglemm: op vakantie met jonge kinderen? Dan zult u deze gratis toegankelijke speeltuin naast de midgetgolfbaan vast vaak bezoeken. Diverse speeltoestellen, een waterspeelplaats en een Go-Kartbaan (tegen betaling) zorgen voor urenlang speelpret.

Geocaching: vinden uw kinderen wandelen saai? Niet als u een wandeling combineert met geocaching, de moderne vorm van schatzoeken. De omgeving van Hinterglemm is een paradijs voor geocachers. Langs de rivier de Saalach loopt een 15 kilometer lange ‘powertrail’ met vele caches. Het wordt een echte uitdaging om ze allemaal te vinden. 

Paard- of ponyrijden: bij hotel Oberschwarzach in Hinterglemm kunt u in de zomer paard- en ponyrijden. Het is ook mogelijk om lessen te volgen. Wel dient u zich van tevoren aan te melden. 

 

Uitgelichte accommodaties

Hotel Alpenblick
Hinterglemm - Oostenrijk
Hotel Alpenblick in Hinterglemm is een gemoedelijk en familiair hotel met een prima ligging ten opzichte...
v.a. € 1 p.n.p.persoon Bekijken
Hotel Almrausch
Hinterglemm - Oostenrijk
Hotel Almrausch is een comfortabel hotel in het centrum van Hinterglemm. Wandelaars halen hier hun...
v.a. € 81 p.n.p.persoon Bekijken