Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Vakantie Saalbach

Ontdek 0 accommodaties, 0 tips en 0 aanbiedingen.

Vakantie in Saalbach

Saalbach is het grootste dorp van het Glemmtal in de Oostenrijkse deelstaat Salzburgerland. Saalbach en buurdorp Hinterglemm worden meestal als één plaats genoemd, maar het zijn twee afzonderlijke dorpen. Beide plaatsen zijn in de loop der jaren wel nagenoeg aan elkaar vastgegroeid. Het is een ontzettend populaire bestemming onder wintersporters, maar al die restaurants, cafés, winkels en terrasjes zorgen ook in de zomer voor de nodige gezelligheid. 

 

Actieve zomervakantie in Saalbach

Saalbach is in de zomermaanden het domein van natuurliefhebbers, bergsporters en gezinnen met kinderen. Het berggebied is goed bereikbaar met de 6 gondelliften die ook in de zomer geopend zijn. U vindt er 400 kilometer aan wandelpaden, 400 kilometer aan mountainbiketrails en 40 beheerde berghutten waar u een welverdiende pauze door kunt brengen mét prachtig uitzicht. 

Wandelen 

 De omgeving van Saalbach is met zijn groene en niet te hoge grasbergen perfect om te voet te verkennen. Wij geven u alvast wat routesuggesties:

Rondwandeling Saalbach: tijdens deze gemakkelijke wandeling van bijna 5 kilometer loopt u een rondje door en om Saalbach. Het begin- en eindpunt is het Tourismusverband in Saalbach. De route leidt eerst naar de kerk en u kunt kiezen uit twee mogelijkheden om daar te komen: via de Oberwirtswiese of via de Landstrasse, Dorfstrasse en het Pfarrhof. Voorbij de toren gaat het eerst nog vlakke en later wat steilere pad verder naar de wijk Ronach. U volgt de goederenweg naar Ederbauern en loopt verder langs de Bergerkreuzweg. Nadat u de Landstrasse bent overgestoken loopt u over de Saalachpromenade terug naar het beginpunt. 

Spielberg Runde: een niet te moeilijke wandeling van 7 kilometer vanuit Oberdorf Saalbach. Loop vanaf het einde van de bebouwde kom over de Spielbergweg naar de damwand. Hier vervolgt u de route over de Pascherweg naar het Spielberghaus. Bij de kleine Spielbergkapel loopt u richting de Wirtsalm en verder via de Maisalm terug naar het startpunt. 

Saalbach-Bernkogel: deze middelzware wandeling van 10 kilometer begint en eindigt in Saalbach. Vanuit het dorp volgt u het wandelpad bergopwaarts in noordwestelijke richting via Eberharten, de Seigalm en het Wetterkreuz naar de 1.740 meter hoge top van de Bernkogel (het pad draait van het Wetterkreuz naar het noorden en verderop met een grote bocht naar de top). Vanaf de Bernkogel loopt u richting het noorden tot u bij het Spielberghaus komt. Vanaf hier wandelt u in zuidoostelijke richting door de Finsterbachgraben en langs de Spielbergbach terug naar Saalbach. 

Mountainbiken

In de omgeving van Saalbach kunt u fantastisch mountainbiken. Dit is immers de grootste fietsregio van Oostenrijk. Er zijn tal van routes en speciale trails voor mountainbikers van alle niveaus. Een tip voor de geoefende mountainbikers: probeer de BIG-5 Bike Challenge die het hele gebied doorkruist. In deze route van ruim 67 kilometer overbrugt u 5000 hoogtemeters en worden vijf 5 bergen en 6 liften met elkaar gecombineerd. 

Paragliden

Vliegen als een vogel over de bergen rond Saalbach, ook dat is mogelijk in het Glemmtal. Vliegschool Fly’n Soul Paragliding verzorgt tandenvluchten vanaf de Westgipfel (2.100 meter), Zwölferkogel (2.000 meter), Schattberg (2.100 meter) of Schönleiten (1.900 meter).

Raften

De Salzach is het domein van mensen die van raften houden. Meerdere aanbieders van raftingtochten zijn actief op deze zijrivier van de Inn. Er worden ook speciale familietochten aangeboden. Vanuit Saalbach kunt u bijvoorbeeld naar het 29 kilometer verderop gelegen Kaprun rijden voor een spannende en sportieve tocht op de Salzach. 

 

Tips voor uw vakantie in Saalbach

Ontdek de omgeving van Saalbach met het hele gezin. Wij geven graag alvast wat tips voor een leuke zomervakantie in Saalbach:

Bent u met tieners op vakantie in Saalbach? Ga dan beslist een dagje naar Talschluss aan het eind van het Glemmtal bij de Lindlingalm. Hier kunnen jong en oud zich uitleven bij diverse leuke en sportieve activiteiten:

o Hochseilpark Saalbach: het grootste klimbos van Europa met maar liefst tien verschillende klimroutes. 

o Mega Flying Fox: voor de echte durfal. Vlieg aan een 2,5 kilometer lange zipline op een hoogte van 120 meter over het Glemmtal en bereik snelheden tot wel 80 km/uur. 

o Baumzipfelpfad: wandel op een hoogte tot 30 meter tussen de boomkronen. U bereikt het boomkroonpad via de ‘Golden Gate Bridge der Alpen’.

o Jump & Slide Park: grote trampolines, een Jump Tower, een klimwand van 13 meter en een 35 meter lange glijbaan waar je op een luchtband vanaf glijdt. Dit park is de droom van elke tiener! Het Jump & Slide park is toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar. 

o Teufelswasser: een leuke speeltuin die helemaal in het teken staat van water. Voor de nodige waterpret op een mooie dag. De toegang is gratis. 

 

Bärenbach in Saalbach: eerst zelf vissen en dan de verse vangst ter plekke in het restaurant laten bereiden of schoonmaken, zodat u de vis mee kunt nemen. Dat kan bij Bärenbach. Voor mensen die niet van vissen houden: men kan er ook boogschieten. Op maandag is Bärenbach gesloten. 

Minigolf: achter het Tourismus Service Center in Saalbach bevindt zich de minigolfbaan. De baan is in de zomermaanden dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Minigolfclubs zijn tot een uur voor sluitingstijd verkrijgbaar. 

Wildlife Trail in Hinterglemm: in de Alpen leven veel dieren, maar vaak houden ze zich schuil. Op dit pad komt u de steenadelaar, marmot, vos en het hert gegarandeerd tegen… als levensgrote beelden van hout. Aan het eind wacht een prachtige Alpensteenbok. Zeker voor kinderen is dit een leuke en leerzame wandeling. 

Käpt’n Hook Adventure Pool: dit openluchtzwembad in Saalbach is een heerlijke plek om een warme zomerdag door te brengen. Behalve het grote zwembassin zijn er meerdere waterglijbanen, een stroomversnelling, stortdouches, een fijne ligweide en een restaurant.

Geocaching: wist u dat er in de omgeving van de dorpen Saalbach en Hinterglemm vele caches zijn verstopt? Dit gebied is dan ook zeer populair bij liefhebbers van deze moderne vorm van schatzoeken. Probeer het ook eens en wie weet heeft u er na de vakantie een nieuwe hobby bij.

 

Uitgelichte accommodaties