Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Vakantie Galtur

Ontdek 2 accommodaties, 0 tips en 0 aanbiedingen.

Vakantie in Galtür

Galtür is een rustig bergdorp aan het eind van het Paznauntal in het zuidwesten van Tirol. Galtür ligt op een hoogte van 1.584 meter en telt ongeveer 800 inwoners. Het dorp op de grens van Tirol en Vorarlberg is populair onder wintersporters, maar u kunt er ook een heerlijke zomervakantie doorbrengen. Bovendien mag Galtür zich het eerste officiële Luftkurort van Tirol noemen. De schone berglucht met weinig pollen is een verademing voor mensen die last hebben van allergieën. 

 

Actieve zomervakantie in Galtür

Galtür is een fijne vakantiebestemming voor het hele gezin. Vooral liefhebbers van een actieve en sportieve zomervakantie zullen het hier prima naar hun zin hebben. 

Wandelen 

Wandelaars kunnen hun hart ophalen in Galtür. In de omgeving van het dorp bevindt zich een netwerk van 250 kilometer aan wandelpaden en 21 wandelroutes. De routes variëren in moeilijkheidsgraad van eenvoudig tot zwaar. En om het u gemakkelijk te maken, zijn enkele bergliften ook in de zomer geopend. Wij geven u alvast een paar suggesties:

Panoramaweg Talweg: een mooie en eenvoudige wandelroute van 7,6 kilometer door het dal. De route begint en eindigt op het dorpsplein van Galtür. U loopt eerst naar de buurtschap Tschaffein. Daar steekt u de rijksweg over en vervolgt u de route richting Stafali Weiher. Na 500 meter gaat u rechtsaf een bospad op richting Jamtal. Bij Eggalpe slaat u eerst rechtsaf richting Galtür en na 100 meter linksaf. U volgt dit pad tot u bij de rijksweg bent en loopt dan langs Alpinarium Galtür terug naar het beginpunt.  

Sonnenkogel: deze 5 kilometer lange route brengt u naar de Sonnenkogel, waar u een fantastisch uitzicht heeft op het Jamtal, de Jamtalgletsjer en de omringende bergwereld met toppen die reiken tot een hoogte van meer dan 3.000 meter. Vanaf het dorpsplein in Galtür loopt u langs het voetbalveld naar het riviertje. U steekt de brug over en volgt het pad een stukje het dal uit tot u bij de wegwijzer richting de Sonnenkogel komt. Volg de aangegeven route. Op de terugweg daalt u af naar Tschaffein en volgt u het wandelpad door het dal naar Galtür.

Neue Heilbrunner Hütte: deze middelzware wandeling van bijna 13,5 kilometer leidt naar de Neue Heilbrunner Hütte op 2.308 meter hoogte. De route begint bij Alpengasthof Zeinisjoch dat u met de auto of de wandelbus kunt bereiken. Van hieruit loopt het pad licht bergopwaarts langs kristalheldere bergmeren. Onderweg passeert u nog de Verbella Alpe. Na een pauze op het eindpunt, waar u een prachtig uitzicht op het Schönverwalltal heeft, loopt u via dezelfde route weer terug naar Alpengasthof Zeinisjoch.

Mountainbiken

De omgeving van Galtür is een paradijs voor mountainbikers. Van relatief eenvoudige routes voor beginners tot zware, zwart gemarkeerde routes voor de echte profs; in Galtür vindt u het allemaal. Verschillende accommodaties in het dorp hebben zich met extra comfort en speciale aanbiedingen helemaal ingesteld op de ontvangst van sportieve mountainbikers. Bovendien kunt u bij de bike shops in Galtür de nieuwste fietsen huren en testen. 

Paragliden

Paragliden boven Galtür? Dat kan bij Galtür’s high & fun flying school. Vliegervaring is niet nodig, de ervaren instructeur geeft een gedetailleerde uitleg. Er wordt gevlogen vanaf de Adamsberg of de Predigsberg. Een shuttlebus brengt u comfortabel naar het vertrekpunt. 

Raften

Met z’n allen in een rubberboot al peddelend de stroomversnellingen bedwingen, wie kent de beelden niet? Zou u dat wel eens willen proberen? Grijp dan uw kans tijdens uw vakantie in Galtür. H20 Adventure organiseert raftingtochten voor beginners, gevorderden én families met kinderen. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad wordt bepaald waar de raftingtocht plaatsvindt. 

 

Tips voor uw vakantie in Galtür

Tot slot geven wij u graag alvast enkele tips voor uw vakantie in Galtür:  

Alpinarium Galtür: voor veel mensen zal de naam Galtür bekend klinken, maar waar kennen we het van? Het bergdorp kwam in februari 1999 in het nieuws door een grote lawine die begon op de Grieskopf en eindigde in het dorp. Als gevolg van de lawine kwamen 31 mensen, onder wie 6 Nederlanders, om het leven. Een dag later vonden bij een lawine in het naburige Valzur nog eens 7 mensen de dood. Om een dergelijke ramp in de toekomst te voorkomen, werd er een 345 meter lange muur bij Galtür gebouwd. In die muur bevindt zich nu een museum (het Alpinarium) met een kleine tentoonstelling over de ramp. 

Klimmen en boulderen: Galtür is een hotspot voor klimmen en boulderen (klimmen op een geringere hoogte zonder touw, gordels en klimpartner). In de bergen rond Galtür zijn talrijke klimroutes uitgezet. Beginners kunnen terecht bij de indoor klimwand in het Alpinarium, waar ervaren berggidsen de fijne kneepjes van het klimmen en boulderen bijbrengen.

Wasserpark See: dit 4 meter diepe zwemmeer ligt midden in het dorp See en heeft alles om een lange, warme zomerdag door te brengen. Op het terrein van het zwemmeer bevindt zich een speciaal kindergedeelte met speeltuin en een grote ligweide. Even iets anders dan zwemmen en zonnen? Op het beachvolleybalveld, voetbalveld of de tennisbaan kunt u zich sportief uitleven. Voor een verkoelend drankje, ijs of snacks kunt u terecht bij de Almhütte. 

Stafali Weiher: dit idyllisch gelegen bergmeertje wordt wel het best bewaarde geheim van de regio genoemd. Bij het meertje zijn drie stenen barbecues gebouwd voor een onvergetelijke barbecue-avond in de buitenlucht. Eerst hout sprokkelen in het bos en vervolgens marshmallows roosteren boven het vuur, uw kinderen zullen er nog lang over napraten!

Sport- und Kulturzentrum Galtür: een dagje slecht weer? Geen probleem. In het Sport- und Kulturzentrum vindt u squash- en tennisbanen, kegelbanen en een zwembad met glijbaan. Alles is overdekt, dus laat die regenbuien maar komen. 

Silvretta Hochalpenstrasse: een ‘must’ als u in het Paznauntal verblijft, is een rit over de 25 kilometer lange Silvretta Hochalpenstrasse die Vorarlberg en Tirol met elkaar verbindt. Vooral het deel in Vorarlberg is met maar liefst 32 haarspeldbochten spectaculair. 

Silvretta Stausee: dit stuwmeer ligt dicht bij de Bielerhöhe, met 2.037 meter het hoogste punt van de Silvretta Hochalpenstrasse. Het meer wordt begrensd door drie dammen en speelt nog steeds een belangrijke rol in de energievoorziening. 

Tip: maak een wandeling rond het meer (duurt ongeveer twee uur) en geniet van het uitzicht op ‘drieduizenders’ zoals de Piz Buin. Na de wandeling kunt u uitrusten bij een van de hotels/restaurants aan het meer.

Uitgelichte accommodaties

Alpenresort Fluchthorn
Galtur - Oostenrijk
Alpenresort Fluchthorn in Galtür ligt bij de toppen van de Silvretta. Het hotel heeft een moderne,...
v.a. € 96 p.n.p.persoon Bekijken
Hotel Almhof
Galtur - Oostenrijk
Hotel Almhof ligt net buiten Galtür naast de berglift Alpkogelbahn. Hier beginnen talrijke...
v.a. € 115 p.n.p.persoon Bekijken