Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Vakantie Brixen im Thale

Ontdek 3 accommodaties, 0 tips en 0 aanbiedingen.

Vakantie in Brixen im Thale

Brixen im Thale ligt in de Oostenrijkse deelstaat Tirol op ongeveer tien minuten rijden van het bekende Kitzbühel. Het dorp ligt midden in het Brixental op een hoogte van 794 meter en telt ruim 2700 inwoners. Het dal vormt de verbinding tussen het Inntal in het westen en de regio Kitzbühel in het oosten. Het langgerekte en rustige Brixen im Thale is het oudste dorp van de regio; Brixen werd rond 3000 voor Christus gesticht door de Kelten.

 

Actieve zomervakantie in Brixen im Thale

Brixen im Thale mag dan een relatief rustig dorp zijn, het is wel een zeer geschikte bestemming voor een actieve zomervakantie. Het dorp beschikt over een openluchtzwembad met verschillende bassins, een zwemmeer en beachvolleybalveld. Verder zijn er tennisbanen, een voetbalveld en een visvijver. Voor wandelaars en fietsers is het dorp het perfecte vertrekpunt voor mooie tochten in de omgeving. 

Wandelen 

In de groene grasbergen van het Brixental is het heerlijk wandelen. Je vindt er meer dan 500 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden. Enkele wandeltochten die de moeite waard zijn:

Brixner Gangl: een gemakkelijke rondwandeling van 7 kilometer vanuit het centrum van Brixen im Thale. Sla kort na slagerij Knauer rechtsaf naar boven en volg deze weg tot aan het hek (de Schneckgasse). Volg het romantische steegje tot aan de kruising met het ‘Zinting’-pad. Sla rechtsaf en volg het pad bergafwaarts. Bij hotel Reitlwirt steek je de dorpsstraat over en loop je verder door de spoorwegtunnel. Volg de asfaltweg ongeveer 50 meter en sla dan linksaf de veldweg in. Deze veldweg loopt deels langs de spoorlijn. Aan het einde ervan sla je rechtsaf. Voor manage Weberhof ga je linksaf en volg je de asfaltweg tot aan Rieserbauer. Kort na deze boerderij houd je rechts aan, een veldweg in die naar een verharde weg leidt. Die weg volg je bergafwaarts, langs GH Winkelstüberl, tot de brug. Het bospad aan de ‘schaduwzijde’ van Brixen leidt naar een brede weg die je verder bergafwaarts volgt tot de Brixental fietsroute. Sla rechtsaf en loop door tot aan de grote speeltuin. Vlak voor de speeltuin steek je de brug over. Na circa 5 minuten ben je terug in het centrum van Brixen. 

Urzeitweg: deze middelzware rondwandeling van 15,5 kilometer brengt je naar Kirchberg en de Gaisberg. Het start- en eindpunt van de route is het station van Brixen im Thale. Eerst wandel je langs de Brixenbach op de asfaltweg tot je bij de Reiterbrücke bent. Volg het wandelpad tussen de garage en de brug naar de Brixenbachalm en de Wiegalm. Dit is de Kreuzweg. Bij de Wiegalm sla je linksaf en volgt het wandelpad naar de top van de Gaisberg. Hier begint de indrukwekkende wandeling langs de bergkam van de Gaisberg. Aan het einde van de bergkam daal je af naar de Bärstättalm en loop je via de Kobingerhütte, Harlassangerkapelle en Wiegalm terug naar het station van Brixen.

Rondwandeling Jochstubensee: een middelzware wandeling van ruim 16 kilometer. Het begin- en eindpunt is hotel Reitlwirt in Brixen. Van hieruit ga je linksaf en volg je de weg tot je bij een kleine brug komt. Sla hier rechtsaf en na ca. 3 meter linksaf langs de Huberbauer naar boerderij Krautleit. Volg het wandelpad bergopwaarts tot aan de wegwijzer. Houd rechts aan en volg het pad tot aan de volgende boerderij. Loop door tot je bij de asfaltweg komt. Sla in de volgende bocht linksaf naar boerderij Achornau en volg het bospad naar de Jochstubensee. Keer terug over hetzelfde bospad tot je bij de kruising Bodemalm komt. Sla linksaf en volg het pad over de alm bergafwaarts tot je bij een bospad komt. Houd links aan bij de volgende afslag tot je na ongeveer een half uur bij een wegwijzer bent. Hier neem je het smalle wandelpad bergafwaarts. Na circa 5 minuten kom je op een weg die je volgt tot de afslag Seiblschwendt. Sla rechtsaf een weidepad in en blijf op dit pad. Als je het transformatorstation bent gepasseerd, houd je rechts aan bij de wegwijzer en na circa 3 meter nogmaals rechts langs de Lindenweg naar Haus Waldegg. Sla rechtsaf en loop door tot bakkerij Hirzinger. Ga weer rechtsaf en wandel terug naar hotel Reitlwirt. 

Fietsen en mountainbiken

Het Brixental is een paradijs voor fietsers en mountainbikers. In het Brixental zijn meer dan 500 kilometer aan gemarkeerde fietspaden en in het hele gebied Kitzbüheler Alpen zelfs ruim 1000 kilometer. Er zijn dan ook tal van routes uitgezet voor mountainbikers en sportieve fietsers. Liefhebbers van langeafstandsroutes moeten beslist de Kitzbüheler Alpen Trail oftewel KAT Bike proberen: in drie of vier etappes fietst men in totaal 187 kilometer van Mariastein bij Wörgl naar Fieberbrunn. 

Paragliden

Maak een tandemvlucht en zweef als een vogel over het Brixental. Dat is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Bij vliegschool Fly Tirol in Westendorf kun je terecht voor een vlucht met fantastisch uitzicht over het dal.  

 

Tips voor je vakantie in Brixen im Thale

Tot slot geven wij je graag enkele tips voor uitstapjes tijdens je zomervakantie in Brixen im Thale: 

Filzalmsee-Riesenwelt: de Filzalmsee is een bergmeer in een prachtige groene omgeving. Rondom het meer zijn tal van attracties die in het teken staan van natuur en water. Zo zijn er meerdere themawandelingen, een waterspeeltuin en een houten vlot waarmee kinderen het meer over kunnen steken. De Filzalmsee bereik je met de Hochbrixen gondelbaan vanuit Brixen. Vanaf het bergstation loop je in vijf minuten naar de Filzalmsee. 

Schnappsbrennerei Erber: neem een kijkje in de oudste koperen ketelstokerij van Tirol. Schnappsbrennerei Erber beschikt al ruim 350 jaar over het recht om te distilleren. De medewerkers leiden je -op afspraak- graag rond. Natuurlijk is er gelegenheid om diverse schnapps en likeuren te proeven en te kopen. In de moderne winkel verkoopt men ook andere regionale specialiteiten. 

Alpinolino in Westendorf: in deze avonturenwereld op de Talkaser (1.770 meter) ontdekken kinderen op een speelse manier welke dieren in de Alpen leven. Bovendien bevindt zich hier ook de reuze knikkerbaan Spoggolino. De knikkerbaan begint bij Gasthof Choralpe. De benodigde houten ‘knikkers’ zijn verkrijgbaar bij Choralpe en bij het dalstation van Alpenrosenbahn. 

Kitzbühel: dé sportstad van de Alpen heeft een mooi historisch centrum dat een bezoek waard is. Ga vervolgens heerlijk uit eten in een van de vele restaurants. Van begin juni tot eind augustus worden bovendien de KITZ-zomernachten gehouden met live concerten, filmvoorstellingen en kleurrijke straatkunst. 

 

Uitgelichte accommodaties

Gasthof Brixnerwirt
Brixen im Thale - Oostenrijk
Gasthof Brixnerwirt verzorgt een gastvrij verblijf in Brixen. Fijne ligging in het gezellige centrum. Op...
v.a. € 46 p.n.p.persoon Bekijken
Das Resort Brixen
Brixen im Thale - Oostenrijk
Das Resort Brixen bestaat uit een klein park met 16 chalets met een gezellige Tiroler inrichting en een...
v.a. € 164 p.n.p.unit Bekijken
Vital & Sporthotel Brixen
Brixen im Thale - Oostenrijk
Het Vital & Sporthotel Brixen is een rustig gelegen en comfortabel hotel in de Kitzbüheler Alpe...
v.a. € 85 p.n.p.persoon Bekijken