Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Vakantie Niederau

Ontdek 5 accommodaties, 0 tips en 0 aanbiedingen.

Vakantie in Niederau

Niederau is het eerste dorp dat je tegenkomt als je het dal van de Wildschönau binnenrijdt. Het dorp ligt op een hoogte van 828 meter. Samen met de naburige dorpen Oberau, Auffach en Thierbach vormt Niederau de gemeente Wildschönau. Het gemoedelijke Niederau is een typisch Oostenrijks dorp gelegen in een rustig en groen berglandschap, ver weg van alle drukte. De spitse kerktoren en de huisberg Markbachjoch springen meteen in het oog.

 

Actieve zomervakantie in Niederau

Niederau is een perfecte bestemming voor een actieve vakantie. Wandelen, mountainbiken, E-biken en zwemmen, het is hier allemaal mogelijk. Bovendien is de Wildschönau geliefd bij paragliders. 

Wandelen 

De Wildschönau is een geweldig wandelgebied met maar liefst 300 kilometer aan wandelpaden. Routes zijn er in verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Bovengemiddeld zwaar wordt het echter niet, want hier vind je geen ruige bergen met extreem steile hellingen. Het gebied wordt gekenmerkt door glooiende grasbergen, bossen en kloven tussen de hogere bergtoppen. Wij zochten alvast enkele mooie wandelingen uit:

Achentalalm - Kragenjoch: een middelzware rondwandeling van 8,3 kilometer naar de top van de Kragenjoch. De wandeling begint en eindigt in Oberau. Vanuit het dorp volg je het Minz-pad naar Boarstadl Hut. Kort daarna bereik je de Achental Alm. Hier kun je even uitrusten en heerlijke lokale gerechten proeven. Je vervolgt de route via het vrij steile pad over de alpenweide naar de top van de Kragenjoch. Via Gasthof Schöntal loop je terug naar Oberau. 

Schönanger – Grosser Beil: deze zware wandeling vergt het een en ander van uw conditie, maar je wordt beloond met een fantastisch uitzicht vanaf de hoogste berg van de Wildschönau. De 7,2 kilometer lange route begint op de Schönanger Alm in Auffach. Je volgt het bospad naar de Kundl Alm en van daaruit wegnummer 5 naar de waterval en Gressenstein Alm. Bij de splitsing houd je rechts aan. Hier begint de steile klim naar de 2.309 meter hoge top van de Grosser Beil. 

Markbachjoch – Horler Stiege – Halsgatterl: tot slot een gemakkelijke rondwandeling van 8,2 kilometer op de huisberg van Niederau. Met de gondelbaan ga je naar de top van de Markbachjoch. Van hieruit loop je naar de Käse Alm en vervolg je de route naar de Horler Stiege kapel. Neem het pad bergopwaarts over de alpenweide naar de Halsgatterl. Vervolgens daal je af naar de Norderberg Alm en loop je terug naar het bergstation van de gondelbaan op de Markbachjoch. 

Mountainbiken en wielrennen

Fietsen in de Wildschönau is altijd een belevenis, of je nu kiest voor een uitdagende mountainbiketrail of een tocht op de E-bike. Er is een ruime keuze uit routes voor zowel mountainbikes als E-bikes. En wat is er fijner dan na zo’n tocht met een koel drankje uit te blazen in een van de berghutten? 

Paragliden

In de lucht boven Niederau zijn vaak de felgekleurde schermen van paragliders te zien. Niet zo vreemd, want vanwege de goede vlieg- en windcondities trekken veel paragliders naar de Wildschönau. In Niederau staat dan ook de bekendste vliegschool van Tirol. Heb je altijd al eens een tandemsprong willen proberen? Dan is dit de juiste plek. 

 

Tips voor je vakantie in Niederau

Geniet met het hele gezin van een fijne vakantie in Niederau. Wij geven alvast wat leuke tips voor je verblijf in de Wildschönau:  

Kundler Klamm: een warme dag en toch zin om een wandeling te maken? Dan is de Kundler Klamm een ideale plek voor een dagje uit. Vanuit Mühltal loop je langs weides en bossen naar de kloof waar het heerlijk koel is. Het pad door de kloof is 3,5 kilometer lang en ook goed begaanbaar met een kinderwagen of buggy. Er zijn genoeg plekken om lekker in het water te spelen of pootje te baden. Geen zin om naar de kloof te lopen? Vanuit Mühltal kun je ook de boemeltrein Wildschönau naar de ingang van de Klamm nemen. 

Bergbadl Wildschönau: nog zo’n fijne plek om een warme dag door te brengen. Dit verwarmde buitenbad ligt aan de Franziskusweg tussen Niederau en Oberau. Er is een wedstrijdbad, recreatiebad met glijbaan, peuterbad, speeltuin en een grote ligweide. 

Silberbergwerk Lehenlahn Thierbach: onder leiding van een gids kun je de oude zilvermijn verkennen. Een interessant en leerzaam uitstapje, ook geschikt voor kinderen. Tip: trek dichte schoenen aan als je de mijn bezoekt. 

Familiepark Drachental in Oberau: een dag plezier voor jong en oud in de speeltuin en speelvijver, op de klimrots, de trampolines en natuurlijk in de Alpine Coaster Drachenflitz. Deze rodelbaan is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van dit park. De 1355 meter lange baan bevindt zich op sommige plekken 25 meter boven de grond. Een onvergetelijke ervaring voor wie durft!

Wandelen met alpaca’s: vinden je kinderen wandelen saai? Niet als je gaat wandelen met Pablo, Manolo, Jimmy en Armando. Deze vier alpaca’s lopen graag met je gezin en de begeleider door het bos. Kinderen vanaf 12 jaar mogen tijdens de wandeling zelf een alpaca aan de lijn meenemen. Bij terugkomst is er gelegenheid om de alpaca’s uitgebreid te aaien en te voeren. Voor meer informatie en reserveringen kun je contact opnemen met Gasthof Sollererwirt in Thierbach. 

Paardrijden en ponyrijden voor kinderen: paardenliefhebbers kunnen bij Reithotel Wastlhof in Niederau terecht voor een uurtje paardrijden of een complete cursus paardrijden voor beginners van een week.

Drachenclub: van eind juni tot en met begin september wordt er wekelijks op werkdagen een activiteitenprogramma voor kinderen georganiseerd. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen meedoen. De begeleidsters spreken Duits, Engels en Nederlands. Aanmelden kan tot een dag van tevoren bij het Tourismusbüro in Oberau, dit is ook het ontmoetingspunt voor de activiteiten. Er geldt een dagtarief voor deelname. Op vertoon van de Wildschönau Card is deelname gratis. 

 

Uitgelichte accommodaties

Kristall Plaza
Niederau - Oostenrijk
De appartementen in Kristall Plaza liggen in het centrum van het gezellige Niederau. Zeer comfortabel me...
v.a. € 47 p.n.p.unit Bekijken
Harmony Hotel Harfenwirt
Niederau - Oostenrijk
Harmony Hotel Harfenwirt in Niederau is een goed verzorgd en modern vakantieverblijf. Rustig gelegen met...
v.a. € 75 p.n.p.persoon Bekijken
Residenz Drachenstein
Niederau - Oostenrijk
Residenz Drachenstein is een topkwaliteit appartementencomplex, mooi, rustig en centraal gelegen in het...
v.a. € 52 p.n.p.unit Bekijken
Hotel Simmerlwirt
Niederau - Oostenrijk
Hotel Simmerlwirt is een topplek om je vakantie te vieren in Niederau. Na een verblijf in de omliggende...
v.a. € 64 p.n.p.persoon Bekijken
Hotel Sonnschein
Niederau - Oostenrijk
Hotel Sonnschein in Niederau is een goed verzorgd, modern hotel met een rustige ligging. Ruime kamers en...
v.a. € 85 p.n.p.persoon Bekijken