Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Vakantie Grachen

Ontdek 0 accommodaties

Het bergdorp Grächen ligt op een breed zonneterras hoog boven het Mattertal op 1620 m. Het bekende Walliser gezinsvakantieoord wordt omgeven door majestueuze bergreuzen waaronder enkele bergen van vierduizend meter en meer.
Door de zon zwart gebrand zijn de typische Walliser houten huizen, die de autovrije dorpskern van Grächen kenmerken. In de zomer is Grächen een ideaal vertrekpunt voor wandelingen. 

Van wandelingen over kleurrijke, onbemeste weiden en langs de traditionele suonen (open irrigatiekanalen) tot aan de spectaculaire berg- en langeafstandswandeltochten heeft Grächen alles te bieden. De Europaweg van Grächen naar Zermatt staat bekend als koningsetappe van de meerdaagse Tour Monte Rosa.
De bergliften Hannigalp en Seetalhorn geven een fantastisch panorama. Onverschrokken mountainbikers wagen zich op het 7 km lange downhilltraject van de Seetalhorn naar Grächen. 

Voor de kinderen is er in het familiepark veel te ontdekken. Op het exclusieve Ravensburger speelpad of in het Robis speelplaats in de woud recreatiepark met spookhuis, reuzenglijbaan, sprookjespad etc. is een middagje vakantie zo voorbij. Ook Pippi Langkous brengt haar vakantie in Grächen door en haalt iedere woensdagmiddag leuke streken uit. 

Uitgelichte accommodaties