Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Skivakantie Turracher Hohe

Ontdek 0 accommodaties, 0 tips en 0 aanbiedingen.

Skivakantie in Turracher Höhe

Turracher Höhe is een bijzondere wintersportbestemming. Het is namelijk geen echt dorp, maar meer een soort wintersportresort dat bestaat uit fraaie hotels, chalets en appartementen. De verschillende accommodaties zijn gebouwd rondom een bergmeer dat in de winter bevroren is. Turracher Höhe ligt in het Biosferenpark Nockberge op de grens van Steiermark en Karinthië. 

Het skigebied bevindt zich in het grootste aaneengesloten dennenbos van Europa, je skiet dus vaak tussen de bomen. En met een hoogte van 1.400 tot 2.205 meter is het gebied zeer sneeuwzeker. De pistes gaan regelmatig al in november open. Turracher Höhe is nog niet ontdekt door het massatoerisme, daardoor is het heerlijk rustig op de pistes en komen wachtrijen voor de liften nauwelijks voor. Het skigebied is geliefd bij families met kinderen en mensen die relaxed willen skiën. 

 

Turracher Höhe: skiën met unieke butlerservice

Skigebied Turracher Höhe staat bekend om de goede service. Niet voor niets werd hier al jaren geleden de butlerservice geïntroduceerd. Die service is gratis voor alle wintersporters in skigebied Turracher Höhe. De butler is dagelijks op de pistes te vinden. Je kunt bij hem of haar terecht voor bijvoorbeeld zonnebrandmiddel of een zakdoekje. De pistebutler beantwoordt je vragen over het skigebied en biedt graag een glas prosecco aan. Het is ook mogelijk om de pistebutler in te huren voor een dag privé butlerservice met activiteiten die exclusief voor jou en je reisgezelschap zijn geregeld. 

 

Wintersport in Turracher Höhe

In Turracher Höhe geniet je van een rustige en relaxte skivakantie in prachtige natuur. Wij geven graag een overzicht van de wintersportmogelijkheden:

Skiën

Het skigebied Turracher Höhe beschikt over 42 kilometer aan pistes en 14 liften, waarvan één gondellift. Het grootste deel van de pistes is blauw (15 kilometer) en rood (24 kilometer). De brede afdalingen zijn niet al te moeilijk. Het gebied is dus zeer geschikt voor beginnende en enigszins gevorderde skiërs. Dat neemt niet weg dat er voor de cracks toch nog 3 kilometer aan zwarte pistes is te vinden.

Snowboarden

Freestylers van alle niveaus kunnen hun hart ophalen in het Snow & Funpark op de grootste ‘fun mountain’ (de Kornock) van Oostenrijk. Er zijn vier lines: de beginner line voor de eerste kennismaking met freestylen, family line, medium line en de advanced line voor de pro’s.

Langlaufen

Turracher Höhe telt vier langlaufloipes met een gezamenlijke lengte van 16 kilometer. De loipes liggen op een hoogte van 1.763 tot 1.876 meter. De 1,8 kilometer lange Turracher See Loipe is vrij vlak en daardoor prima geschikt voor beginnende langlaufers. Meer geoefende langlaufers kunnen terecht op de uitdagende Weitental- en Zirbenwald Loipe. De hoogstgelegen loipe is de Hochmoor Loipe en die is weer relatief makkelijk. 

Rodelen 

Rodelen is altijd leuk, maar ’s avonds in het donker is het helemaal een belevenis. Op dinsdag en donderdag kun je bij de Sonnenbahn nachtrodelen van 20.00 tot 21.30 uur. 

Winterwandelen

Voor wandelaars zijn er in skigebied Turracher Höhe 25 kilometer aan winterwandelroutes uitgezet. De lengte varieert van 1,7 kilometer (rondje om de Turracher See) tot 9,4 kilometer (Saureggen Winterwanderweg). 

 

Tips voor wintersport in Turracher Höhe

Het is natuurlijk een skigebied, maar ook zonder ski’s is er genoeg te doen in Turracher Höhe:

Schaatsen op de bevroren Turracher See: in de winter kan men schaatsen op circa 850 m² natuurijs. 

Nocky Flitzer: een ritje over deze 1600 meter lange Alpenachtbaan is spectaculair voor jong en oud. De baan is zowel in de zomer als in de winter geopend. 

Sneeuwscootertocht: heb je altijd zelf al eens op een sneeuwscooter willen rijden? In Turracher Höhe kan het! Onder leiding van een gids maak je een twee uur durende tocht door de besneeuwde bossen. Kijk voor meer informatie en prijzen op: Snowmobile geführte Touren

Mythos Edelstein Kranzelbinder: bezoek het grootste edelsteen- en sieradenmuseum van Oostenrijk en bewonder de vele bijzondere edelstenen en kristallen. 

Skigebieden in Turracher Hohe

Turracher Hohe 15 km 24 km 3 km

Uitgelichte accommodaties