Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Vakantie Zauchensee

Ontdek 6 accommodaties, 3 tips en 1 aanbieding.

Vakantie in Zauchensee

Zauchensee is een dorpje in het Salzburgerland dat wordt omringd door een schitterend berglandschap. Het wordt vaak in een adem genoemd met het 10 kilometer verderop gelegen Altenmarkt im Pongau, maar is toch wezenlijk anders. Zauchensee ligt op een hoogte van 1.350 meter aan een meertje en bestaat vooral uit (club)hotels. Dankzij het Magic Mountains programma is er van alles te doen en te beleven. 

 

Actieve zomervakantie in Zauchensee

Zomervakantie in Zauchensee is een vakantie vol sport, spel en plezier. De bergen nodigen uit tot allerlei sportieve activiteiten, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden om heerlijk te ontspannen. En met het Magic Mountains programma zullen je kinderen zich geen moment vervelen.

Wandelen

Vanuit Zauchensee kun je prachtige bergwandelingen maken. Met meer dan 500 kilometer aan wandelpaden is er in de Salzburger Sportwelt een ruim aanbod van kortere en langere wandelroutes. Neem voor een wat minder inspannende wandeling een van de vele kabelbanen naar boven. Wij geven graag enkele suggesties:

Zauchbachroute: een mooie route door het dal, over het pad langs de Zauchbach, naar Altenmarkt. Deze wandeling duurt ongeveer 3 uur. 

Seekarsee: vanuit Zauchensee wandel je in circa 2,5 uur over de almen en via de Gamskogelhütte naar de Seekarsee. Maar je kunt ook de kabelbaan Gamskogel I nemen. Vanaf het bergstation loop je in 30 minuten naar de Seekarsee. 

4-Gipfeltour: een wandeling van 4,5 uur voor geoefende bergwandelaars. Het begin- en eindpunt van deze route is de Gamskogelhütte die je met de kabelbaan kunt bereiken. Van daaruit loop je naar de Arche en over de Tagweidegg, Schwarzkopf en Gamskogel. 

Mountainbiken

In de omgeving van Altenmarkt-Zauchensee bevinden zich tal van mountainbikeroutes met een totale lengte van 480 kilometer. Er zijn lichte routes door het dal voor beginnende mountainbikers en middelzware routes in de bergen voor gevorderden. 

 

Magic Mountains Zauchensee

Bij al onze accommodaties in Zauchensee is het club- en familieprogramma Magic Mountains inbegrepen. Dit programma bestaat uit allerlei activiteiten voor volwassenen en kinderen, waarbij de kinderen in leeftijdsgroepen worden ingedeeld. Alle activiteiten worden begeleid door leden van het professionele Magic Mountains team. Enkele voorbeelden van de aangeboden activiteiten: 

Beginnerscursus rotsklimmen 

Surfen

Zeilen

Voetballen 

Beachvolley 

Tafeltennis 

Trampolinespringen 

Bergwandelen 

Mountainbiken 

Maar er is nog veel meer! Bij de accommodaties vind je alle informatie over Magic Mountains.

 

Tips voor je vakantie in Zauchensee

Zauchensee is de ideale bestemming voor een actieve vakantie met het hele gezin. Wij geven graag een aantal tips voor uitstapjes tijdens je vakantie in Zauchensee:

Gamskogelhütte: een geliefd uitstapje voor families met kinderen. Nabij de Gamskogelhütte vind je de avonturenspeeltuin die in het teken staat van de World Cup van de dieren. Op 7 juli 2019 wordt hier Zauchi’s Kinderfest gehouden. Ook is er een Kuh-Lehrpfad waar je alles leert over koeien. 

Therme Amadé in Altenmarkt: een dagje waterpret voor het hele gezin. Er zijn maar liefst 6 verschillende baden, waaronder een sport- en een golfslagbad. Terwijl jij je ontspant in de sauna of het solarium, vermaken de kinderen zich op de drie glijbanen en de waterklimmuur.

Dachsteingletsjer: vanuit Ramsau am Dachstein bereik je de gletsjer met de Dachstein-gondellift. In de directe omgeving van het bergstation is van alles te beleven: bekijk ijsbeelden in het Eispalast dat zich binnen in de gletsjer bevindt, loop over een 100 meter lange hangbrug of breng een bezoek aan de Sky Walk (een platform van glas boven een 250 meter diepe afgrond).

Rossbrand: dit is een van de mooiste uitzichtpunten in het oostelijke Alpengebied. Je kunt in circa 3 uur naar de top van de 1.768 meter hoge Rossbrand lopen, maar je kunt ook met de auto naar de parkeerplaats aan de Rossbrand-Alpenstrasse rijden. Van daaruit loop je in slechts 10 minuten naar de top.

Uitgelichte accommodaties

Magic Mountains Hotel Alpenrose
Zauchensee - Oostenrijk
Magic Mountains Zauchensee, het clubdorp aan de Zauchensee. In het dorp bieden we meerdere hotels en...
v.a. € 93 p.n.p.persoon Bekijken
Magic Mountains Hotel Alpenhof
Zauchensee - Oostenrijk
Magic Mountains Zauchensee, het clubdorp aan de Zauchensee. In het dorp bieden we meerdere hotels en...
v.a. € 99 p.n.p.persoon Bekijken
Magic Mountains Hotel Sportwelt
Zauchensee - Oostenrijk
Magic Mountains Zauchensee, het clubdorp aan de Zauchensee. In het dorp bieden we meerdere hotels en...
v.a. € 71 p.n.p.persoon Bekijken
Magic Mountains Appartementen Schneider
Zauchensee - Oostenrijk
Magic Mountains Zauchensee, het clubdorp aan het gelijknamige meer. In het dorp bieden we meerdere hotel...
v.a. € 40 p.n.p.persoon Bekijken
Magic Mountains Hotel Salzburgerhof
Zauchensee - Oostenrijk
Magic Mountains Zauchensee, het clubdorp aan het gelijknamige meer. In het dorp bieden we meerdere hotel...
v.a. € 99 p.n.p.persoon Bekijken
Magic Mountains Hotel Zauchenseehof
Zauchensee - Oostenrijk
Magic Mountains Zauchensee is een clubdorp aan het meer de Zauchensee. In het dorp bieden we meerdere...
v.a. € 89 p.n.p.persoon Bekijken