Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Vakantie Jerzens

Ontdek 1 accommodatie, 0 tips en 0 aanbiedingen.

Vakantie in Jerzens 

Jerzens ligt op een hoogte van 1.100 meter aan het begin van het Pitztal. Het Tiroler bergdorp telt ongeveer 1000 inwoners en bestaat uit meerdere kernen. Die kernen liggen aan beide zijden van het riviertje de Pitzbach. Jerzens ligt aan de voet van de Hochzeiger (2.560 meter) met een groot ski- en wandelgebied. In de zomermaanden kunt u hier urenlang wandelen. En ook al is het dorp niet groot, er zijn toch voldoende restaurants en terrassen waar u heerlijk kunt uitrusten na een actieve dag in de bergen. 

 

Zomervakantie in Jerzens

Jerzens is een prachtige plek om de zomervakantie door te brengen. Het dorp is een prima uitvalsbasis voor wandel- en mountainbiketochten in de omgeving. De Pitztaler Gletscher is een absolute ‘must see’. Vanuit Jerzens rijdt u in een uurtje naar het dalstation van de Gletscherexpress die u in een kleine tien minuten, volledig ondergronds, naar bergrestaurant Kristall op 2.840 meter hoogte brengt. Met de Wildspitzbahn komt u vervolgens bij het hoogstgelegen café van Oostenrijk: Café 3.440. Hier heeft u een geweldig uitzicht op de Pitztaler gletsjer en de omringende drieduizenders.

Wandelen 

 Het dorp Jerzens ligt in een uitgestrekt wandelgebied. Wij zochten alvast een paar mooie routes uit voor uw vakantie in Jerzens:

Almenrondwandeling: tijdens deze 9,5 kilometer lange route komt u over groene almen en langs een idyllisch gelegen bergmeer. De route begint en eindigt in Rehwald. Eerst loopt u over een goederenweg naar de Mauchele Alm, hier kruisen meerdere wandelpaden. Sla rechtsaf en volg een steil pad naar de Brechsee. Bij het meer heeft u een prachtig uitzicht op de bergen en de dorpen Wenns en Arzl. U slaat weer rechtsaf en loopt over het pad evenwijdig aan de ‘Lange Bank’ naar de Söllberg Alm. Vervolgens steekt u de beek over en loopt u door bosrijk gebied terug naar de Mauchele Alm. Van hieruit volgt u hetzelfde pad als op de heenweg terug naar Rehwald. 

Rondwandeling Sechszeiger: deze lange wandeling van 12,5 kilometer vergt een goede conditie, maar is zeker de moeite waard. Het begin- en eindpunt is het bergstation Sechszeiger op circa 2.370 meter hoogte. U wandelt in zuidelijke richting langs de bergkam en over de Niederjöchl. Bij de volgende twee splitsingen houdt u links aan en daalt u af naar het achterliggende dal van de Wennerberg. U passeert de Hinteren Wenner Alm en blijft links aanhouden. Bij het verlaten van het dal volgt u het pad richting de Kalbenhütte. Onderweg komt u langs de Wenner Ochsen Alm. Na de Kalbenhütte begint de klim via de Trögerrieshütte naar de Leiner Alm en vervolgens naar het kruis op de top van de Sechszeiger (2.392 meter). Het bergstation bevindt zich in de directe omgeving. 

Rondwandeling Falsterwies en Gischlewies: een gemakkelijke en mooie wandeling van circa 3,8 kilometer. Vanuit het dorpscentrum van Jerzens loopt u richting hotel Jerzner Hof. Na ongeveer 50 meter slaat u linksaf naar Falsterwies. Hier houdt u links aan en volgt u een breed bospad naar Gischlewies. U kunt via dezelfde weg teruglopen, maar het is ook mogelijk om na Falsterwies rechtsaf slaan. Dit pad leidt naar de lager gelegen weg. Loop ca. 100 meter langs de weg en sla rechtsaf een onverharde weg in naar Aussergasse. Via dit gehucht loopt u terug naar Jerzens. 

Mountainbiken

Het Pitztal telt 95 kilometer aan mountainbikepaden. Een van de routes start bij het dalstation van de Hochzeigerbahn en leidt via het Hochzeigerhaus naar de Jerzner Alm op 1.996 meter. Via dezelfde weg daalt u vervolgens weer af naar de wijk Kaitanger.

Paragliden

Heeft u altijd al eens willen ervaren hoe het is om als een vogel door de lucht te zweven? Grijp uw kans als u in Jerzens bent, want u kunt vanaf ‘huisberg’ de Hochzeiger een tandemvlucht maken. Deze vlucht boekt u bij Alpin Center Hochzeiger.

 

Tips voor uw vakantie in Jerzens

Wij geven u graag nog enkele suggesties voor leuke activiteiten tijdens uw vakantie in Jerzens: 

Zirbencart: op een gemotoriseerde driewieler (de Zirbencart) de berg af, dat is nog eens spectaculair! Kinderen vanaf 12 jaar mogen zelf rijden mits ze minimaal 1.50 m. lang zijn. Jongere kinderen kunnen samen met een volwassene op de Zirbencart. Het 3,7 kilometer lange traject begint bij het bergstation van de Sechszeiger, te bereiken via de Hochzeiger gondelbaan en stoeltjeslift.

Badesee Stillebach: bij dit prachtig gelegen zwemmeer in St. Leonhard is het heerlijk ontspannen op een warme zomerdag. Er is een grote ligweide met Kneipp-faciliteiten.

Kletterstadl Stillebach: een dagje slecht weer? Geen nood, bij Kletterstadl Stillebach vliegt de dag voorbij. In een omgebouwde schuur bij Biohotel Stillebach is een compleet klimcentrum ingericht met 150 m² aan klimoppervlak. Er zijn meer dan 90 routes mogelijk voor beginners, gevorderden en kinderen. De openingstijden zijn gelijk aan die van Biohotel Stillebach, doorgaans van 8.00 tot 22.00 uur. 

Gletscherpark Card: bij een vakantie in het Pitztal is de aanschaf van de Gletscherpark Card het overwegen waard. Daarmee krijgt u korting bij verschillende gondelbanen en bergliften, maar ook bij attracties zoals het Zirbenpark op de Hochzeiger en het Pitz Park in Wenns. 

 

Uitgelichte accommodaties

Hotel Alpenfriede
Jerzens - Oostenrijk
Hotel Alpenfriede ligt op een zonnige berghelling boven Jerzens met een prachtig uitzicht op de Pitztale...
v.a. € 54 p.n.p.persoon Bekijken