Tel.Telefonisch boeken? 053 - 230 36 55

Vakantie Fulpmes

Ontdek 3 accommodaties, 1 tip en 1 aanbieding.

Vakantie in Fulpmes

Fulpmes ligt midden in het Stubaital op een hoogte van 930 meter. Het dorp ligt aan de voet van de berg Schlick. Door Fulpmes stromen twee riviertjes: de Ruetz en de Schlickerbach. Het dorp is populair bij toeristen en telt dan ook verschillende restaurants, cafés, discotheken en bars.  

 

Actieve zomervakantie in Fulpmes

Fulpmes is een geliefd vakantieoord voor gezinnen. In de omgeving zijn het hele jaar door talloze mogelijkheden om actief bezig te zijn. Voor kinderen en tieners is er bovendien de BIG Family Stubai zomerclub. De ervaren begeleiders van deze zomerclub organiseren elke dag leuke activiteiten, zoals: ponyrijden, spelen op de avonturenspeelplaats of een heus indianenfeest. Zo geniet iedereen op zijn of haar manier van een heerlijke en actieve zomervakantie in Fulpmes. 

Wandelen 

 Wie van wandelen houdt, moet in Fulpmes zijn. Hier vindt u een uitgebreid netwerk van wandelpaden. Wilt u ontspannen wandelen door het dal of voelt u meer voor een uitdagende route naar een bergtop? Er is keuze genoeg. Enkele mooie wandelroutes zijn:

Wildwater rondwandeling: een gemakkelijke rondwandeling over een nieuw aangelegd pad. De wandeling duurt ongeveer een uur. Vanaf de parkeerplaats Ruetz Katarakt wandelt u via de WildeWasserWeg tot de Tschangelair Alm. Langs de andere oever vervolgt u uw weg naar de alm en dan weer terug naar de parkeerplaats. Het nieuw aangelegde pad voert langs de Langetaler Wasserfall. 

Schlicker Scheibenweg: deze 1,5 kilometer lange wandeling is leuk voor kinderen. De route begint bij de Panoramasee en eindigt bij het middelstation Froneben. Tijdens de wandeling rolt een houten schijf door speciale geulen met u mee, maar onderweg moeten er wel allerlei obstakels en stations gepasseerd worden. De schijf koopt u voor circa 3 euro bij de kassa van het dalstation en levert u na afloop weer in. 

Seven Summits – Hoher Burgstall: een relatief makkelijke wandeling van 8 kilometer. Het beginpunt is het bergstation Kreuzjoch. Eerst loopt u over de Panoramaweg richting de Starkenburger Hütte. Als u de Sennjoch Hütte bent gepasseerd, volgt u de bordjes Hoher Burgstall. Over de zuidhelling loopt u via de Starkenburger Hütte terug naar het bergstation van de Schlick 2000. Maak deze wandeling bij voorkeur op een mooie, heldere dag. Dan geniet u optimaal van het fantastische uitzicht over de Alpentoppen.

Mountainbiken

Op de fiets de bergen in? Met een mountainbike is dat in het Stubaital geen enkel probleem. Het dal telt maar liefst 720 kilometer aan afwisselende routes in alle categorieën. Daarmee is het een walhalla voor mountainbikers. De fietspaden zijn ook nog eens uitstekend bewegwijzerd. 

Raften 

De Ruetz leent zich prima voor rafting. Zowel beginners als gevorderden kunnen op deze bergrivier een uitdagende tocht maken. Naast raftingtochten voor volwassenen biedt Stubai Rafting ook speciale tochten voor kinderen aan. De Kids Rafting Tours vinden plaats op het rustigere deel van de Ruetz en zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.  

Paragliden

Paragliden is een geliefde bezigheid in het Stubaital. Er zijn dan ook meerdere aanbieders waar u een tandemvlucht of beginnerscursus kunt boeken. Laat de kans niet schieten om de imposante bergtoppen van de Seven Summits vanuit de lucht te bekijken.

 

Tips voor uw vakantie in Fulpmes

Fulpmes ligt centraal in het Stubaital en is een ideaal vertrekpunt voor uitstapjes. Wij geven u graag wat tips die uw vakantie in Fulpmes nog leuker maken: 

Adventure Park Fulpmes: 13 verschillende klimparcoursen tussen de bomen met meer dan 130 oefeningen. In het Adventure Park beleeft u een dag vol klim- en klauterplezier. Tussen het klimmen door kunt u even uitrusten in de Kraxl Hütte of de gastentuin. 

Segwaytocht: bent u met tieners op vakantie in het Stubaital? Dan is dit een geweldig uitstapje! Tijdens een twee of vier uur durende tocht onder leiding van een ervaren gids verkent u het Stubaital met de Segway. U heeft de keuze uit drie verschillende tochten: de Indian Summer tour, de Doadler Alm tour en de Stockerhof tour. De Segwaytochten zijn geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. 

Zwemparadijs Stubay: weer of geen weer, in zwemparadijs Stubay in Telfes kunt u altijd terecht. Binnen is een 25 meter bassin, recreatiebad met wildwaterbaan en 2 glijbanen. Buiten is een groot sport- en recreatiebassin, triple glijbaan, zoutwaterbad en een grote ligweide. 

Air-Parc Telfes: in deze grote hal worden trendy sporten zoals skateboarden en freerunning beoefend. Maar u kunt zich ook samen met uw kinderen uitleven op de verschillende trampolines, waaronder twee freestyle trampolines van maar liefst 30 m². 

Bioscoop Fulpmes: in Fulpmes staat de oudste bioscoop van Tirol, een prima bestemming als het weer een dagje tegenzit. Overigens worden er wel de nieuwste films getoond. 

BIG Family Stubai zomerclub: deze club biedt een afwisselend programma voor kinderen vanaf 4 jaar en jongeren vanaf 10 jaar. De kinderen maken spelenderwijs kennis met de natuur in het Stubaital.

 

Uitgelichte accommodaties

Hotel Alphof
Fulpmes - Oostenrijk
Hotel Alphof in Fulpmes is een comfortabel en familiair gerund hotel in het prachtige Stubaital. Prima...
v.a. € 57 p.n.p.persoon Bekijken
Das Posthaus Stubai & Smart
Fulpmes - Oostenrijk
Das Posthaus Stubai & Smart ligt in het centrum van Fulpmes en is een zusterhotel van het...
v.a. € 82 p.n.p.persoon Bekijken
Alpin Resort Stubaier Hof
Fulpmes - Oostenrijk
Alpin Resort Stubaier Hof ligt in het centrum van Fulpmes. Hier vindt u winkels, gezellige terrasjes en...
v.a. € 126 p.n.p.persoon Bekijken